Kanun yürürlüğe girmeden 10 baro isim başvurusu yaptı

Kanun yürürlüğe girmeden 10 baro isim başvurusu yaptı
Türk Patent ve Marka Kurumu’na isim başvurusu yapan baroların sayısı 10’u buldu.

Derya OKATAN


ARTI GERÇEK- TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan "Çoklu baro" düzenlemesi henüz yürürlüğe girmeden Türk Patent ve Marka Kurumu’na isim başvuruları yapılmaya başlandı. Bugüne kadar 10 baro için isim başvurusu yapıldı.

AKP iktidarının 80 baronun itirazına rağmen hazırladığı ve TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen "çoklu baro" düzenlemesini de içeren "Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Cumhurbaşkanı’nın onayını bekliyor.

Kanun, üye sayısı 5 bini geçen illerde 2 bin avukatın imzasıyla yeni baro kurulmasının önünü açıyor. Buna göre, İstanbul'da 25, Ankara’da 10 ve İzmir’de 5 baro kurulabilecek.

KANUN YÜRÜRLÜĞE GİRMEDEN BAŞVURULAR BAŞLADI

İlk başvuru, kanun teklifi TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşülürken 4 Temmuz 2020 tarihinde "Ankara Hak ve Adalet Barosu’ndan gelmişti.

Ardından Türk Patent ve Marka Kurumu’na 8 Temmuz’da "Uluslararası Avukatlar Barosu" adına, 10 Temmuz’da da "Halk Barosu" adına isim başvuruları yapıldı.

Türk Patent Marka Kurumu’na isim başvurusu yapan diğer barolar şöyle:

Başkent Barosu

Adalet ve Devlet Barosu 2 Numaralı

AntBaro

Yörük Barosu

Akdeniz Barosu

Attalia Barosu

Adalya Barosu

Tüm isim başvurularında mal ve hizmet sınıfı olarak, "Hukuki hizmetler (sınai ve fikri mülkiyet hakları konusunda danışmanlık hizmetleri dahil)" şeklinde geçiyor.

Öne Çıkanlar