Karaçobanlılara HDP cezası

Karaçobanlılara HDP cezası
'Bizi tercihimizden dolayı cezalandırmak istemeleri doğru bir yaklaşım değil.'

MÜCAHİT AVRAS


Erzurum'un Karaçoban ilçesi sakinleri, ilçede yapılan yerel seçimleri HDP'nin kazanması sebebiyle, seçimden önce Büyükşehir Belediyesi tarafından kazılan yolların yapılmadığını ve kendilerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından cezalandırıldıklarını düşünüyor.

Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde BDP'li aday İrfan Sarı, büyük bir oy farkıyla Karaçoban Belediye Başkanı olarak seçilmesinin ardından, 29 Aralık 2016 tarihinde görevden alınarak belediye başkanlığına İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla Kaymakam Duran Kalkan kayyım olarak atanmıştı. 30 Mart'ta yapılan seçimlerde bu defa, HDP'li aday Halit Uğun ve Remziye Sönmez belediye eşbaşkanlığına yine büyük oy farkıyla seçildiler. 

İddialara göre kayyımın, seçimlere kısa süre kala Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı görüşmelerde ilçeye doğalgazın geleceği belirtilerek, ilçede birçok yol kazıldı ve bazı yollarda da ağır tonajlı iş makinalarının kullanılmasından kaynaklı yollarda hasarlar meydana geldi. Doğduğundan beri Karaçoban'da yaşadığını belirten Necip Zade Işık, "Kayyum döneminde bozulan bu yollar, daha önceki belediye başkanımız İrfan Sarı döneminde yapılmıştı. Ancak onun yerine kaymakam kayyum olarak atanınca, doğalgaz gelecek diye tüm yolları kazdılar. Büyükşehir Belediyesi de buraya gelip bazı çalışmalar yaptı. Bu sayede devletin imkanlarıyla AKP'li adayın lehine propaganda yapılıyordu. Doğalgaz üzerinden, -HDP size değer verip hizmet yapmıyor- diyerek karalama kampanyaları yapıyorlardı" dedi.

Daha önceki dönemde seçilen belediye başkanlarının görev süresini tamamlayamamasına rağmen yine de olumlu bir takım çalışmalar yaptığını belirten Işık, "Kısa süre görevde kalmasına rağmen eski belediye başkanımız döneminde belirli bir düzen gelmişti ilçemize ve biz halimizden memnunduk. Ancak kayyum döneminde açılan bu çukurlardan dolayı şu anda büyük zorluklar yaşıyoruz. Mevcut yönetim de Büyükşehir Belediye'sinden henüz net yanıt alamadığı için bu yolları düzeltemiyor. Bu yollardan dolayı çocuklar çeşitli tehlikelere maruz kalıyor, araçlar çukurlar nedeniyle sürekli arızalanıyor. Küçük bir yağışta buralar yaşanmaz hale geliyor.  Ancak dolaylı yollardan daha önce söz verildiğinin aksine, buraya doğalgazın gelmeyeceği ve AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sökmen'in doğalgaz vanasının bu bölge için kapalı olacağını ifade ettiğini öğrendik" diye devam etti.

İlçe sakinlerinin, HDP'nin seçimi kazanmasından dolayı cezalandırıldıklarını düşündüklerini her fırsatta dile getirdiklerini belirten Işık, "İlçede yaşayanların hemen hemen tamamı bu politikaların sebebini gayet iyi biliyor ve bu durum zaten herkesin malumu. Ancak biz hakkımız olan hizmetleri her kurumdan istemek zorundayız. Bizi tercihimizden dolayı cezalandırmak istemeleri doğru bir yaklaşım değil. Herkes hizmet etmek için seçilir ve seçilenlerin birbirinden herhangi bir üstünlüğü de yok. Bu uygulamanın bir an kaldırılıp ilçemize hakkımız olan doğalgazın sağlanmasını ve yollarımızın ilgili kurumlarca bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Öne Çıkanlar