Karagümrükspor Süper Lig'e yükseldi

Karagümrükspor Süper Lig'e yükseldi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul ekibini kutladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig’te, Süper Lig’e çıkmak için play off finalinde Adana Demirspor ve Karagümrükspor karşı karşıya geldi. Normal süre beraberlik ile biterken müsabakayı penaltılarda Fatih Karagümrükspor kazanarak 36 yıl sonra Süper Lig'e yükseldi. 

Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanan play off müsabakasının normal süresi 1-1 beraberlikle biterken, eşitlik uzatmalarda da bozulmadı. Daha sonra penaltılara giden maçı, Fatih Karagümrükspor kazandı. 

Fatih Karagümrükspor, Hatayspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un ardından Süper Lig’e yükselen üçüncü takım oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul ekibini tebrik etti. İmamoğlu, "Süper Lig’e yükselen son takım olan, İstanbul’un köklü kulübü Fatih Karagümrük'ün futbolcularını, teknik heyetini, yöneticileri ve taraftarlarını tebrik ediyorum" dedi. 

ANKARA’DA 3 BAŞKAN MAÇI BİRLİKTE İZLEDİ 

Ankara’da oynanan final karşılaşmayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen birlikte izlediler. (ANKA)

Öne Çıkanlar