Karamollaoğlu Pütürge'de öldürülen partililerin ailelerini ziyaret etti

Karamollaoğlu Pütürge'de öldürülen partililerin ailelerini ziyaret etti
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Malatya Pütürge'de AKP'li adayın yeğenleri tarafından vurularak öldürülen Hasan ve İlyas Aktaş'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Malatya'nın Pütürge ilçesinde pazar günü oy verme işlemi sırasında AKP Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün yeğenleri tarafından vurularak öldürülen Saadet Partisi sandık görevlileri Hasan ve İlyas Aktaş'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve partililer, Pütürge'nin Bölünmez Mahallesi'nde kurulan taziye çadırına gelerek hayatını kaybeden, dün toprağa verilen Hasan ve İlyas Aktaş'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

Bölünmez Mahallesi'nde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde açık oy kullanmak isteyen AKP Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük'ün yeğenleri oldukları belirtilen iki üç kişi yaşlı bir yurttaşı oy kullanmak için getirdiği ancak kendilerinin de oy kullanma işlemi sırasında eşlik etmek istedikleri belirtildi. Saadet Partisi sandık görevlisi ve müşahidi olarak görev yapan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş usulün böyle olmadığını sandık görevlilerinin eşlik edebileceklerini söyledi.

Müşahit olarak sandık başında bulunan Aktaş'ın babası Ali Aktaş ile amcasının oğlu Hasan Aktaş ve diğerlerinin de kuralın böyle olmadığını söylemesi üzerine silahına davranan katiller amcaoğulları İlyas ve Hasan Aktaş'ı vurdu. Baba Ali Aktaş ise hastaneye kaldırıldı. Yaşananların ardından olaya karışan 4 kişi gözaltına alınırken, ölen kuzenler İlyas ve Hasan Aktaş ise dün toprağa verildi.

Bu sabah Malatya'ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partilileriyle birlikte Bölünmez Mahallesi'ne giderek hayatını kaybeden İlyas ve Hasan Aktaş'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 

KARAMOLLAOĞLU PARTİLİLERDEN SOĞUKKANLILIKLARINI KORUMASINI İSTEDİ

Milli Gazete'nin aktardığı bilgiye göre, Karamollaoğlu, suçu işleyenlerin mutlaka bulunması ve cezalandırılması gerektiğini belirttiği konuşmasında partililerin muhafaza ettiği soğukkanlılığı korumasını istedi:

"Biz elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Bu konunun takipçisiyiz. İnşallah netice alınır, kimse böyle bir cinayeti örtbas edemez. Acınız büyük, biz buraya sadece yalnız olmadığınızı, meseleyi göz ardı etmediğimizi bilesiniz diye geldik. Gönül isterdi ki bir seçim sebebiyle böyle bir durum meydana gelmesin. Sizden muhafaza ettiğiniz soğukkanlılığınızı korumanız. Haklıyken Allah muhafaza haksız duruma düşecek bir adım atmayın."

Öne Çıkanlar