Kasım Bayankulu: Ben iş insanı değilim davet göndermedim

Kasım Bayankulu: Ben iş insanı değilim davet göndermedim
AKP’li Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün geri dönmemesiyle ortaya çıkan ‘hizmet damgalı pasaportla insan kaçaklığı’ skandalı tartışılmaya devam ediyor.

ARTI GERÇEK-AKP'li Bingöl Sancak Belediyesi'nin valiliğe yazdığı resmi yazıda belediyeye davet mektubu gönderdiği iddia edilen, Köln'den İş İnsanı diye tanıtılan Kasım Nehmanoğlu, "Ben zaten davet göndermedim. Ben bir kere iş insanı değilim. Benim ne bir şirketim var, ben normal bir vatandaşım" dedi.

Malatya’nın AKP’li Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün geri dönmemesiyle ortaya çıkan ‘hizmet damgalı pasaportla insan kaçaklığı’ skandalı bölgedeki diğer bazı AKP’li belediyelerde de ortaya çıkmıştı. 

Bingöl Sancak Belediyesi, Almanya'nın Köln kentine 25 Kasım 2019-10 Aralık 2019 tarihleri arasında 2 belediye görevlisi dahil 47 kişiyi göndermek için işlem yaptığı da ortaya çıkan bilgiler arasındaydı.

AKP'li Bingöl Sancak Belediyesi'nin Bingöl Valiliği'ne yazdığı resmi yazıda belediyeye davet mektubu gönderdiği iddia edilen ve 'Köln'den İş İnsanı' diye tanıtılan Kasım Nehmanoğlu Artı TV'de Ezo Özer ile Artı Haber'e konuk oldu. 

KASIM NEHMANOĞLU GERÇEK İSMİ DEĞİL

Ezo Özer'in, "Elimde bir resmi belge var 25.11 2019 tarihine ait. AKP'li Sancak Belediyesi, Bingöl Valiliği'ne yazmış. Burada "Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Bingöllü iş insanı Kasım Nehmanoğlu'nun daveti üzerine" diye başlayan bir mektup var. Bu mektuba göre insanlar Bingöl'den Almanya'ya Çevreyi Koruma ve Geliştirme Derneği adı altında gelecekler ve bu nedenle Bingöl Valiliği'nden gri pasaport talep ediliyor. Kasım Nehmanoğlu siz misiniz?" sorusuna Nehmanoğlu şöyle yanıt verdi:

"Nehmanoğlu benim evet. Benim Facebook'ta kullandığım ismim Kasım Nehmanoğlu ama gerçek ismim Kasım Bayankulu'dur"

'KÖLN'DE KESİNLİKLE KALMIYORUM'

Özer'in "Bu isim siz değilseniz başka biri olması ihtimali var mı?" şeklinde sorusuna ise, "Onu bilemiyorum. Ben Köln'de kesinlikle kalmıyorum. Şu an kaldığım yer Köln'den 450 km uzak" dedi.

Bayankulu sözlerine, "Bizim ailenin kod ismi, ailemde dedelerimize Nehmanoğlu diyorlar" şeklinde devam etti. 

'BELEDİYEDEN KİMSEYİ TANIMIYORUM'

Özer'in sorduğu, "Belediyeyle ilişkiniz nedir?" sorusunu yanıtlayan Nehmanoğlu, "Belediyeden kimseyi tanımıyorum. 35 yıldır Avrupa'da yaşıyorum. Belediye ile hiç işim olmadı. Belediye benimle kesinlikle irtibata geçmedi. Kim benimle irtibata geçmişse buyrun ben buradayım gelsin yüzleşelim" dedi.

'SANCAK BELEDİYE BAŞKANI BENİ ARADI'

Olayların patlak vermesinden sonra Belediye'den bir telefon aldığını söyleyen Nehmanoğlu, "Ben dün haber aldım. Dün öğrendim. Sancak Belediye Başkanı beni aradı bana, 'gri pasaportla sen mi gittin?' dedi. Yanlış birini aramışsınız ben 35 yıldır burada yaşıyorum gri pasaportla işim olmaz dedim. Ben tahmin ediyorum Facebook'a bakıp Kasım Nehmanoğlu diye bir isim geçiyor diye alıp yazmışlar. Bu sahtekarlık yani" dedi. Özer'in sorduğu, "Peki bu sahtekarlığı Sancak Belediyesi mi yapıyor?" sorusuna ise, "Ben bilmiyorum. Gazetelere baktım, galiba öyledir. Ben kimseyi tanımıyorum" şeklinde yanıt verdi.

'BEN İŞ İNSANI DEĞİLİM, NORMAL BİR VATANDAŞIM'

Özer'in, "Elimdeki resmi belgede Meclis kararı var, davet mektubu var, işbirliği protokolü var, katılımcı listesi var. Davet mektubu dedikleri Köln'den Kasım Nehmanoğlu'nun Sancak Belediyesi'ne gönderdiği davet mektubu oluyor. Ama siz ben bunu göndermedim diyorsunuz" sözlerine ise Nehmanoğlu şu şekilde yanıt verdi: 

"Ben zaten davet göndermedim. Ben bir kere iş insanı değilim. Benim ne bir şirketim var, ben normal bir vatandaşım. Buyrun araştırın, ben buradayım, gelin misafirim olun. Bu sadece çirkin bir iftiradır. Facebook'ta adım geçmiş diye bir şekilde uydurmuşlar. Dava açacağım. Bu insanlar ne hakla benim adımı kullanıyorlar? 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar