'Sadece tetikçiler değil tüm sorumlular yargılansın'

'Sadece tetikçiler değil tüm sorumlular yargılansın'
IŞİD'in gerçekleştirdiği 10 Ekim Ankara Katliamı’ndan kurtulanlar tarafından kurulan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, sadece tetikçilerin değil tüm sorumluların yargılanmasını talep etti.

HABER MERKEZİ - IŞİD tarafından düzenlenen ve 103 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim Ankara Katliamı davasının 8’inci duruşması başladı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki gün sürecek duruşma öncesi katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri, katliamdan yaralı kurutulanlar, demokratik kitle örgütleri, HDP’li milletvekilleri, emek ve meslek örgütleri Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

KATLİAMDA HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİ TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Açıklamayı 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği adına okuyan İhsan Seylan, emeğin hakkı, barış ve demokrasinin tesis edilmesi için belirlenen öncelikli talepleri sıraladı:

- 10 Ekim Davasının ve bu davanın benzerleri olan Suruç, Antep, Diyarbakır, İstanbul gibi davaların sadece tetikçilerinin değil başta kamusal sorumluluğunu yerine getirmeyen kamu görevlileri olmak üzere tüm sorumluların yargılanarak adil bir şekilde tamamlanmasını talep ediyoruz.

- O gün o alanda katliamcıların binlerce kilometreden gelmesine göz yuman, katliam anında gerekli sağlık desteğini sundurmayan, ambulans göndermeyen, gelen ambulansı bekleten, bir nefesin can kurtardığı yerde biber gazı sıkıp ilk yardım ve müdahaleyi engelleyen ve diğer tüm kamusal sorumluları bu katliamdaki ihmal ve kasıtları nedeniyle hesap vermelidir.

- Ankara Garı önündeki meydan adının ‘10 Ekim Emek Barış ve Demokrasi’ meydanı olarak değiştirilmesi ve bu meydanda ‘10 Ekim gününün’ taleplerine uyumlu bir anıtın yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuda 10 Ekim günü sorumluluğunu yerine getirmeyen kamusal sorumlular, buraya adına uygun bir anıtın yapılmasını da engellemektedir. 

- 10 Ekim yaralıları ile kamuoyunun dayanışmasını ve bu yaraların hepimizin yarası olduğunu belirtmek istiyoruz. Emek, Barış ve Demokrasi için bedenlerini siper ederek bedel ödeyenleri asla yalnız bırakmamalıyız. İllerimizde bulunan 10 Ekim Ailelerinin manevi yoldaşlıkta yalnız kalmadıklarını görmek istiyoruz."

(M.A)

Öne Çıkanlar