Kavcıoğlu: Bir kısmı arkadaşların kendi tercihi, bir kısmı bizim tercihimiz

Kavcıoğlu: Bir kısmı arkadaşların kendi tercihi, bir kısmı bizim tercihimiz
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal medya hesabı üzerinden, "Dolar rekorlar kırıyor. Motorin ve benzine yine zam geldi. Bugün 15.30'da Merkez Bankası'na gideceğim" paylaşımı yaptı. Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşım üzerine, beraberindeki heyetle Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmek üzere Merkez Bankası'na gitti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmenin ardından, Başkan Kavcıoğlu açıklama yaptı.

"Görevden alınan kişilerin faiz indirime karşı olduğu iddiaları" hakkında da konuşan Kavcıoğlu, "Görevden almalar konusunda talep sizden mi geldi cumhurbaşkanına?" sorusuna şöyle yanıtı verdi:

"Tabi, bizim banka. O konuda da çok yanlış spekülasyonlar yapılıyor. Bütün kurumlarda olabilen şeyler. Bir kısmı arkadaşların kendi tercihi, bir kısmı bizim tercihimiz. Herhangi bir sıkıntı yok. Bir sıkıntı varmış gibi anlatılması Merkez Bankası'nı yıpratıyor. Bu tür spekülasyonlara gerek yok. Merkez Bankası'nın bütün rakamları açıktır ve nettir. Bunlar üzerinden spekülasyon yapmak bu ülkeye zarar verir.

Kaldı ki biz, para politikası kurulu olarak veya diğer arkadaşlarla bu hafta 21'ine kadar teknik ekiple birlikte çalışacağız. Bütün gelişmeleri içeride dışarıda analiz ederek 21'inde karar vereceğiz. Bu anlamda kendi içimizde tartışıyoruz ki bu çok doğal. Sonuçta bir karar açıklıyoruz. Bugüne kadar böyle oldu bundan sonra da böyle olacaktır. Bugüne kadar birçok arkadaş görevden ayrıldı, bundan sonra da ayrılabilir. Bu normal. Bütün kurumlarda var. Bunun altında bazen bazı şeyler aramak çok doğru değil."

Öne Çıkanlar