Kayıp yakınları: Bizim verdiğimiz fotoğraf çok daha güçlü

Kayıp yakınları: Bizim verdiğimiz fotoğraf çok daha güçlü
Susurluk'un kilit isimlerinden Mehmet Ağar, Korkut Eken ve Alaattin Çakıcı'nın fotoğraf vermelerini değerlendiren kayıp yakını Eren, 'Ne kadar inkar etseler de biz onları biliyoruz' dedi.

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 3 Kasım 1996'da meydana gelen kazanın ardından ortaya serilen devlet-siyaset-mafya ilişkilerinin başrolünde yer alan emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Albay Korkut Eken, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar Bodrum Yalıkavak Marina'da bir araya gelerek fotoğraf paylaştı. Paylaşılan fotoğrafa başta kayıp yakınları olmak üzere birçok kimse tepki gösterdi. 

‘ABİMİN FAİLİ MEHMET AĞAR’

21 Kasım 1980’de gözaltına alınarak kaybedilen Hayrettin Eren’in kız kardeşi İkbal Eren, 40 yıldır adalet aradığını söyleyerek fotoğrafa tepki gösterdi. Bugün Cumartesi Anneleri tarafından anması gerçekleştirilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun’un "failler özgürce dolaşıyor" sözlerini duyduğunda paylaşılan fotoğraf karesinin zihninde canlandığını ifade eden Eren, "Abim gözaltına alındığında Ağar İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısıydı. Dolayısıyla abimin failidir. Yalnızca abim değil yanında kaybedilen diğer insanların da failidir. Onlar için adalet hiç işlemedi. Adalet işlemediği için bu failler de özgürce bu ülkede dolaşmaya devam edip ve işlevlerini de yerine getirmeye devam ediyor" dedi.

    

‘BİZ BURADAYIZ’ MESAJI VERDİLER’

Fotoğrafla, "Biz buradayız ve görevimize devam ediyoruz" mesajı verildiğini aktaran Eren, şöyle devam etti: "Bu ülkeye yazık. Ama onlar ne kadar mesaj vermeye çalışsalar da biz kayıplarımızın akıbetini sormaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Faillerini bizimle yüzleşmesini istemekten ve yargılanmalarını talep etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bunu da onlar çok iyi bilsin. Bu fotoğraf hukuksuzluğun, adaletsizliğin fotoğrafıdır. Bu fotoğraf bize hukukun, adaletin olmadığını ve yaptıklarını devam ettireceğiz demektir. Biz devam ediyoruz demektir. Hem de adaletsizce devam ediyoruz demektir. Bu ülke hep karanlık kalacak mesajıdır. Onlar her ne kadar inkar etseler de biz onları biliyoruz. Biz onları tanıyoruz ve onların bizim sevdiklerimizin failleri. Bizim verdiğimiz fotoğraf kareleri çok daha büyük, çok daha kararlı bunu da böyle bilsinler" (Mezopotamya Ajansı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar