HDP döneminde borçsuz olan Siirt Belediyesi'ni kayyım batırdı

HDP döneminde borçsuz olan Siirt Belediyesi'ni kayyım batırdı
HDP’nin kazandığı Siirt Belediyesi’ni 115 milyon TL’yi aşan borç yükü altına sokan kayyım Osman Hacıbektaşoğlu şimdi de belediyenin taşınmazlarını satışa çıkardı.

Siirt Belediyesi kayyımı Osman Hacıbektaşoğlu, HDP döneminde hiç borcu olmayan belediyenin borç yükü günden güne artınca, çareyi 19 taşınmazı ihale usulü ile satışa çıkarmakta buldu. Belediyeye ait satışa çıkarılan taşınmazlar ise binlerce metrekarelik tarla ve arsalardan oluşuyor. 20 milyon 862 bin TL muhammen (en düşük) bedel ile satışa çıkarılan bu taşınmazlardan 13’ü Evren, dördü Çal, diğer ikisi de Yağmurtepe ve Kooperatif mahallerinde bulunuyor.

Söz konusu taşınmazlar, 14 Aralık’ta (yarın) Belediye Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecek ihaleyle satılacak. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanan Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, belediyeye ait taşınmazların kayyım yönetimi tarafından değerlerinin altında satılığa çıkarıldığını söyledi. Hiç borcu olmayan Siirt Belediyesi’nin 6 Şubat 2017 tarihinde kayyım atandıktan sonra 115 milyon TL’yi aşan borç yükü altına sokulduğunu ifade eden Işık, "talancı zihniyet" olarak tanımladığı kayyımların amaçlarının Kürt halkının kazanımlarını yok etmek olduğunu söyledi.

Işık, "Atanan kayyımın ilk işi, Celadet Ali Bedirhan Kütüphanesi’ni yıkmak oldu. Sonrasında Kadın Danışmanlık Merkezi’ni (Berfin) pasifize edip, belediyeye ait Kürtçe internet sitesini kapattı. Taziye evi olarak kullanılan yeri ise Ülkü Ocakları’na tahsis etti. Hemen sonrası belediyenin tüm imkanlarını yandaş anlayışa ve iktidar yanlılarına gerek tahsis yolu gerekse de 21/b ile peşkeş çekmek oldu" dedi. Kayyımın, işten çıkardığı birçok işçinin yerine "bankamatik memurları"nı aldığını dile getiren Işık, "Belediyeyi işgal ettiklerinde ilk etapta 63 kişi hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı ve kendi kadrolarını hiçbir liyakat olmadan işe başlattılar. İşçi alımları daha sonra da ciddi şekilde devam etti. Şu an belediyenin sadece personel giderleri aylık 9 milyon TL’nin üzerinde. Çoğunluğu bankamatik memuru" diye konuştu.

'BELEDİYE BİNASINI DA SATAR'

Belediye ihalelerin 21/b ile yandaşlara peşkeş çekildiğini dile getiren Işık, şunları söyledi: "Süs eşyalarının ihalesi bile bu ihale usulüyle gerçekleştiriliyor. Kendi yandaşlarına veriyorlar ama yetmiyor, yetmeyecek. Çünkü bunlar doymaz. Bunlar bu gidişle belediye binasını bile satarlar. Kendileri de çok iyi biliyorlar ki orası onların değil, gidiciler ve bizim oraya geleceğimizden de eminler. İstiyorlar ki gelecek olan HDP yönetimi çalışamasın hatta maaş bile veremesin, kitlensin."

Öne Çıkanlar