KESK’li kadınlardan ‘Geçinemiyoruz’ mitingine çağrı

KESK’li kadınlardan ‘Geçinemiyoruz’ mitingine çağrı
KESK İstanbul Kadın Meclisi, Kartal Meydanı’nda düzenlenecek “Geçinemiyoruz” mitingine katılım çağrısı yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Kadın Meclisi,  "Sen de simidini, böreğini al gel" sloganıyla kahvaltı etkinliği düzenledi. Kadıköy Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 2 Nolu Şube'de bir araya gelen kadınlar, yarın Kartal Meydanı’nda KESK’in düzenleyeceği "Geçinemiyoruz" mitingi için de video hazırladı. Hazırlanan videolarda kadın yoksulluğu, ekonomik kiriz, şiddet ve eşitsizliğe karşı kadın birlikteliğine dikkat çekildi.
 
Yapılan kahvaltı etkinliğinin ardından Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz, şiddet, istismar ve eşitsizliğe karşı çözüm önerilerine dair fikir alışverişinde bulana kadınlar, erkek devlet şiddetine dikkat çekti. Etkinlikte konuşan KESK Kadın Meclisi’nden Ayşe Panuş, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine değinerek, "Cezaevlerinde binlerce kadın, hukuksuz bir şekilde tutuluyor. Devletin sistematik işkencesine maruz kalarak katledilen Garibe Gezer, kadınların vicdanında derin yaralar açmıştır. Yine erkek şiddeti sonucu intihara sürüklenen kadınlardan biri Fatma Demir ise bir erkeğin tehdit ve şiddeti sonucunda intihara sürüklemiştir. Bunun yanı sıra ekonomik yoksulluk ve ihraçlar devam ediyor. Yapılan bu hukuksuz ve adaletsizliklere karşı mücadele etmek için sık sık bir araya gelerek bir birimize güç vermeliyiz" diye belirtti.
 
İŞYERLERİNDE MOBBİNG VE EŞİTSİZLİK
 
Yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kesimin kadınlar olduğunu vurgulayan Zeynep Yıldırım,  işyerlerinde erkek egemenliğine dikkat çekti. Bütün işyerlerinde erkeklerin patron konumda olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "İş yerlerindeki amirlerin yüz 80'i erkek.  Biz her yerde sözümüzü var etmek zorunda kalıyoruz. Yani şu an yaşadığımız kriz erkeği bir kere vurduysa kadını üç kere vurdu. Kadınlar ne kadar bir araya gelirse toplumsal sorunlara karşı daha çok çözüm gücü olabilir. Kadınların bu anlamda toplumsal bir mücadele zorunluluğu da var diye düşünüyorum. Bu anlamda hem güç almak hem de diğer kadınlara bir umut ışığı olabiliriz."
 
MİTİNGE ÇAĞRI
 
Yapılan etkinliğin ardından "Emeğimizin karşılığını almak için bütün kadınlar Kartal’a", " Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı yarın bütün kadınlar Kartal’a" , "Emek sömürüsüne, kapitalizme, eşitsizliğe ve şiddete karşı isyandayız. Bütün bunlara dur demek için tüm kadınlar Kartal’da olacağız" diyerek mitinge ilişkin çağrı videoları hazırlandı. (MA)

Öne Çıkanlar