'Keşke Yıldırım gaza gelip çaldılar demeseydi'

'Keşke Yıldırım gaza gelip çaldılar demeseydi'
‘Yazık oldu Binali Yıldırım'a…’

23 Haziran Pazar günü (dün) yenilenen İstanbul seçimlerinin kazananı Millet İttifakı’nın ortak adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu, kaybedeni ise Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Binali Yıldırım oldu.

31 Mart’ta 13 bin oy farkla seçimi kazanan İmamoğlu, seçimin iptal edilerek mazbatasının alınmasının ardından yeniden katıldığı seçimlerde bu kez farkı 800 binden fazla oya çıkardı. Muhalefet cephesinde bu seçim sonucu büyük bir sevinçle karşılanırken, iktidar cephesinde, 25 yıllık İstanbul hakimiyetinin ardından Binali Yıldırım üzerinde vücut bulan yenilginin muhasebesinin nasıl yapılacağı merak konusu.

Siyaset kulislerine yakın gazeteci Deniz Zeyrek, Sözcü gazetesinde yazdığı bugünkü köşesinde İmamoğlu ve Yıldırım’ı kaleme aldı.

‘HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLDU’

İmamoğlu’na ilişkin seçim sürecini özetleyen ve ilk olarak kazandığı seçimin YSK tarafından iptal edilmesi, Trabzonlu olan adayın Pontus ithamlarıyla hedef gösterilmesini ve Ordu Valisine hakaret ettiği iddiası üzerinden yüklenilmesinin faturasının, seçmen tarafından sandıkta kesildiğini aktaran Zeyrek, "Her şey çok güzel oldu" dedi. Hakkın sahibine teslim edildiğini belirtti. Zeyrek, Binali Yıldırım’ın durumunun ise üzücü olduğunu ifade ederek "Bunu hak etmedi" ifadelerini kullandı.

‘KEŞKE ÇALDILAR DEMESEYDİ’

Yıldırım’ın İmamoğlu’nun seçimi kazandığını açıkladığı ve tebrik ettiği anları değerlendiren Zeyrek, "Hırs yaparak ilk sonucu kabullenmeyen, toplumu kutuplaştırıp geren, hukuksuz bir kararla seçimi iptal eden/ettirenler, Yıldırım'ı olup bitene öfkelenmiş seçmenlerin önüne sürdü" dedi.

"Yıldırım'ın yaşadığı yanına kar kalacak. Keşke tuzu kuru partililerinin gazına gelip "çaldılar" demeseydi. Keşke yeniden ringe çıkıp böyle bir sonuçla karşılaşmasaydı. Yazık oldu Binali Yıldırım'a" diye yazan Zeyrek’in yazısından ilgili bölümler şöyle:

‘HIRS YAPIP SEÇİMİ İPTAL ETTİRENLER, ÖFKELENEN SEÇMENİN ÖNÜNE YILDIRIM’I SÜRDÜ’

"İstanbul seçimlerinin sonuçları dün saat 19:30 gibi netleşmişti. Anadolu Ajansı veri girmeye başladığında sandıkların tamamına yakını açıklanmış, iki aday arasında fark 9 puana çıkmıştı. 31 Mart gecesi 23:21'de çıkıp seçimi kazandığını açıklayan Binali Yıldırım, bu kez 19:20'de kürsüye gelerek İmamoğlu'nu tebrik etti. Böylece AK Parti'den gelebilecek her türlü olumsuz çıkışın önünü kesti. Şık bir hareketti. Eminim, bu sonuca en çok Yıldırım üzüldü. Hırs yaparak ilk sonucu kabullenmeyen, toplumu kutuplaştırıp geren, hukuksuz bir kararla seçimi iptal eden/ettirenler, Yıldırım'ı olup bitene öfkelenmiş seçmenlerin önüne sürdü.

Kampanya boyunca "sadece İstanbul seçim değil" diyenler, şimdi "altı üstü bir ilde yapılan belediye seçimi" deyip kenara çekilecekler."

‘YAZIK OLDU BİNALİ YILDIRIM’A’

"İstanbul halkının Türkiye'ye verdiği mesajı duymazdan gelecekler. Yıldırım'ın yaşadığı yanına kar kalacak. Keşke tuzu kuru partililerinin gazına gelip "çaldılar" demeseydi. Keşke yeniden ringe çıkıp böyle bir sonuçla karşılaşmasaydı. Yazık oldu Binali Yıldırım'a…"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar