KHK ile mahkum edilen babanın oğlu Bahadır intihar etti

KHK ile mahkum edilen babanın oğlu Bahadır intihar etti
KHK ile öğretmenlikten ihraç edilen babası 4 yıldır tutuklu olan 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı, intihar etti.

Babası Nurettin Odabaşı, 4 yıldır Gülen Cemaati soruşturmaları kapsamında cezaevinde olan 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı, gece saatlerinde evden ayrılarak intihar etti.

Diyarbakır’da yayın yapan Tigris Haber internet sitesinin haberine göre, 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı’nın öğretmen olan babası 4 yıl önce Gülen cemaati mensubu olduğu gerekçesiyle kamudaki görevinden ihraç edildi. Daha sonra hakkında açılan dava kapsamında tutukladı.

Elazığ Cezaevi’ndeki babasının durumunu atlatamayan Bahadır Odabaşı, dün gece "dışarı çıkıyorum" diye evden ayrıldı. Sabaha kadar haber alınamayan 16 yaşındaki Bahadır Odabaşı’nın, sabah saatlerinde apartman boşluğunda cenazesi bulundu.

Sitenin kamera kayıtlarına göre, Bahadır Odabaşı, evden çıkmadı, "evden çıkıyorum" dediği saatlerde yaşadığı apartmanın 10’uncu katından apartman boşluğuna atlayarak intihar etti. Bahadır Odabaşı’nın cenazesi otopsi için hastaneye kaldırıldı.

Nurettin Odabaşı’nın Gülen Cemaati’nin Azerbaycan’da açtığı kolejlerde bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra Türkiye’ye dönerek Diyarbakır’daki Selahaddin Eyubi Üniversitesi’nde görev yaptığı belirtildi.

Üniversitesi’nin 15 Temmuz KHK ile kapatılmasının ardından Nurettin Odabaşı’nın hakkında Gülen cemaati mensubu olduğu iddiasıyla dava açıldığı ve ardından tutuklandığı belirtildi. İntihar eden gencin annesinin de KHK ile kamudan ihraç edildiği, daha sonra görevine döndüğü öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar