Kavcıoğlu’nu eleştiren Kılıçdaroğlu: İş dünyasına ‘fişleme yapıyoruz açıklarız’ diye gözdağı veriyorlar

Kavcıoğlu’nu eleştiren Kılıçdaroğlu: İş dünyasına ‘fişleme yapıyoruz açıklarız’ diye gözdağı veriyorlar
Kılıçdaroğlu, Kavcıoğlu’nun ‘kimin ne kadar para çektiğinin, dolar aldığının listesini ben açıklayayım mı’ sözlerini eleştirerek, ‘Bakın fişleme yapıyoruz’ demektir, gözdağı vermektir' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ana Muhalefet Partisi seçimde oy verecek olan, vatandaş yapılmış mültecilerle ve seçmen kütükleriyle ilgili nasıl bir çalışma yapıyor, 6'lı Masa'nın devam eden çalışmaları ve ekonomi hakkında konuştu. Her bir seçmene dair bilgilere vakıf olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Doğum yerlerine de bakıyoruz. Kimlere vatandaşlık verildiğini oradan çıkarabiliyoruz. Kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok" dedi.

Merkez Bankası başkanının söylemlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Kimin ne kadar para çektiğinin, dolar aldığının listesini ben açıklayayım mı" diyor. Bu ne demektir; "Bakın fişleme yapıyoruz" demektir, gözdağı vermektir ve bunlar devleti yönetiyorlar" ifadelerini kullandı.

‘24 AĞUSTOS'TA TEKRAR TOPLANACAĞIZ’

Sözcü’den Ruhat Mengi’ye konuşan Kılıçdaroğlu, altılı masanın çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Çarşamba günü Temel Bey geliyor, görüşeceğiz, 24 Ağustos'ta tekrar toplanacağız, bu sefer Temel Bey'in ev sahipliğinde toplanacağız. Ama şunu söyleyeyim; ben çalışıyorum, Meral Hanım çalışıyor, Davutoğlu çalışıyor, Ali Babacan çalışıyor, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda genel başkan yardımcıları çalışıyor, Anayasa değişiklikleri, iç tüzükler, neler yapılacak, bunlar çalışılıyor zaten. 6'lı Masa sürekli ve samimi bir çalışma içerisinde" dedi.

‘KAÇ YABANCININ OY KULLANACAĞINI BİLİYORUZ’

Kılıçdaroğlu, seçmen bilgileri ile ilgili verdiği bilgilerde şunları söyledi:

"Bizim elimizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu'nun elinde de yok, her bir seçmeni, ilk kez sandığa gidip oy kullanacak seçmenleri de biliyoruz, evlerini, adreslerini de biliyoruz, doğum yerlerine de bakıyoruz. Suriye doğumlu, Afganistan doğumlu, hepsine bakıyoruz, dolayısıyla kimlere vatandaşlık verildiğini de oradan çıkarabiliyoruz. Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor, veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakam yok, öyle bir rakam geldiğinde onu hemen kamuoyuyla paylaşırız zaten. O konuda çok duyarlıyız"

‘VENEZUELA'DA, SUDAN'DA TARLA ALIP EKECEĞİZ DİYORSAN ÜLKENDEN HABERİN YOK DEMEKTİR’

Kılıçdaroğlu, "Tahammül edeceğiz, Türkiye bütün bu olumsuzluklara rağmen güçlü bir ülke, bu ülkeyi kuranlar Türkiye'nin temellerini çok iyi atmışlar, sağlam temelleri var, tamam kolonlar biraz hasar görüyor ama o kolonlar bizi ayakta tutuyor. Beton yığını değil, beton ormanı yaptılar ama Türkiye kararlılıkla, azimle bütün bu sıkıntıları aşacak, göreceksiniz, hepsini yapacağız. Bir de şu var, bizim belediyelerimiz bütün engellemelere rağmen son derece başarılı bir çalışma gösteriyorlar, vatandaş bunu görmeli; bütün engellemelere rağmen CHP'li belediyeler bir tarih yazıyorsa, iktidar olduğunda tarihi ne kadar güçlü yazacağını da fark etmeleri lazım. Türkiye'nin üniversitelerinin bilgi üretmesi gerekir, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürün üretmesi gerekir, bu kadar büyük bir coğrafyada siz hâlâ tarım ürünü ithal eder bir noktaya gelmişseniz, canlı hayvan veya et ithal eder noktasına gelmişseniz, hala Venezuela'da, Sudan'da tarlalar alıp ekeceğiz filan diyorsanız ülkenden haberin yok, dünyadan da kopuksun demektir. Oralarda ne yapmak istediklerini bilmiyoruz ama o olaylarda da bir şey var" vurgusu yaptı.

‘İŞ DÜNYASINA ‘FİŞLEME YAPIYORUZ AÇIKLARIZ’ DİYE GÖZDAĞI VERİYORLAR’

‘Bugün Suriye'de ciddi sorunlarımız var, dış politikada ciddi sorunlarımız var’ diyen Kılıçdaroğlu, "Bir devleti, bir kişinin iradesine bağlarsanız o devletin sonu felakettir. Niye devletin kurumları vardır, siyaset geçicidir, siyasetçiler geçicidir ama devletin kurumları bakidir. Siz devletin kurumlarını çürütürseniz, devletin kurumları karar alamaz noktaya gelirse yanlışların da sonu gelmez. Merkez Bankası Başkanı ortalıkta geziyor değil mi, ne diye geziyor? Sanayicilere diyor ki; siz stokçuluk yapıyorsunuz, stokun ve stokçuluğun ne anlama geldiğini bilmiyor bu kişi. Her sanayici belli bir stoku tutmak zorundadır zaten, ayrıca gözdağı veriyor ki fişlemek için, "kimin ne kadar para çektiğinin, dolar aldığının listesini ben açıklayayım mı" diyor. Bu ne demektir; "Bakın fişleme yapıyoruz" demektir, gözdağı vermektir ve bunlar devleti yönetiyorlar" diye konuştu.

‘HİÇ KİMSE BUNLAR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇAMAZ’

Kılıçdaroğlu, "Yönetemiyorlar, o kapasiteleri, o bilgileri, birikimleri yok, bunların birikimleri "Devlet nasıl soyulur", bakın bu konuda ellerine kimse su dökemez. Bir devlet nasıl soyulur, parlamento soyguna nasıl alet edilir, onu da söyleyeyim size; TMSF'nin başındaki yöneticiler şu anda istedikleri yolsuzluğu yapsınlar, kanun çıkardılar "Hiç kimse bunlar hakkında soruşturma açamaz" diye. TBMM bugüne kadar bu kadar rezil bir kanuna imza atmış mıdır Allah aşkına? Ne demek, hırsızlık yap, hakkında soruşturma açılmayacak" dedi.

‘BİZ İKTİDARA GELDİĞİMİZDE VARLIK FONU'NU KALDIRACAĞIZ’

İktidarımızda Varlık Fonu'nu kaldıracağız kamu kuruluşları devletin ve şeffaf olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Varlık Fonu'na devredilen kuruluşlar arasında Ziraat Bankası, PTT, BOTAŞ, Türkiye Petrolleri, Borsa İstanbul, ÇAYKUR gibi çok önemli kamu kuruluşları var ve söylediğim gibi bunların denetimi yapılamıyor. Biz iktidara geldiğimizde Varlık Fonu'nu kaldıracağız, kamu kuruluşları, gelirleri, giderleri, faaliyetleri denetlenebilir hale getirilecek, bir siyasetçi tarafından yönetilmeyecek. Şeffaf bir yönetim ve kurumlar nasıl olmalıysa öyle olacak, bu konularda endişe edilmesin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar