Kılıçdaroğlu: Haksız yere bir siyasal partiyi suçlamak en hafif deyimle alçaklıktır

Kılıçdaroğlu: Haksız yere bir siyasal partiyi suçlamak en hafif deyimle alçaklıktır
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır' dedi.

Partisinin İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, İzmir'de bazı camilerin minarelerinden 'Çav Bella' dinletilmesine CHP ile gerginliği bir üst seviyeye çıkaran AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Camide şarkı çalınmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından CHP’li yöneticileri hedef göstermesine yanıt veren Kılıçdaroğlu, seçimlerde cammi minarelerinde Erdoğan'ın seçim şarkısı 'Dombra'nın çalındığını hatırlatarak, "O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz" dedi:

"Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır! Cami minaresinden 'dombra' çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz.

İzmir İl Başkanımız cami minaresinden marş çalınmasını kınadı, ayrıca Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız basın toplantısı düzenledi, provokasyona dikkat çekerek, faillerin bulunmasını istedi.

Parti yönetimimiz yaşananların kabul edilemeyeceğini söyledi. "İbadet yerleri kutsalımızdır" dememin üzerinden 2 saat geçmedi. Tüm bunlara rağmen, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat "Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır." (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar