Komedyen Zawan'ın 'hükümeti yanlısı milis komutanı' olduğu için öldürüldüğü iddia edildi

Komedyen Zawan'ın 'hükümeti yanlısı milis komutanı' olduğu için öldürüldüğü iddia edildi
Taliban'ın öldürdüğü komedyen Khasha Zawan'ın komedyenliğinin yanı sıra Afgan hükümeti yanlısı bir milis komutanı olduğu için öldürüldüğü iddia edildi.

Afganistan'da Taliban'ın öldürdüğü komedyen Khasha Zawan'ın aslında komedyen olduğu için değil, Afgan hükümeti yanlısı bir milis komutanı olduğu için öldürüldüğü iddia edildi.



Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda "Bölgeden birçok kaynağın belirttiği üzere Khasha Zawan komedyen olmasının yanı sıra aynı zamanda Afgan hükümeti yanlısı bir milis komutanıydı" denildi. Taliban güçlerinin Zawan’ın öldürülmesi eylemini de üstlendiği duyuruldu.



Sosyal medyada iddia edilen bilgiler arasında Zawan'a farklı dönemlerde suikast düzenlendiği ve kurtulduğu bilgileri de yer alıyor. Zawan'ın 4 gün önce öldürüldüğü de paylaşılan bilgiler arasında.

Aynı kaynaklar "bölgeden gazeteciler komedyenin aynı zamanda Kandahar’da polis olarak görev yaptığını da belirtiyorlar. Zawan'ın Taliban’la dalga geçtiği birçok komedi videosunun olduğu bu videoların da öldürülmesinde önemli bir etken olduğu da belirtiliyor" şeklinde yazdılar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar