Coronavirus pandemisinin ortaya çıktığı Wuhan’da fiziksel mesafe yok

Coronavirus pandemisinin ortaya çıktığı Wuhan’da fiziksel mesafe yok
Pandeminin ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentinde haftasonu havuzlar ve su parklarında yoğunluk yaşanırken, havuzda oluşan balık istifi görüntüler tartışma konusu oldu.

Salgının ortaya çıktığı Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde hayat fazlasıyla normale dönmüş gözüküyor. Sıcak havadan bunalan halk kentteki su parklarına ve havuzlara akın ederken, kalabalık arasında fiziksel mesafe olmaması sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

Kentte virüs tedbirleri hala sıkı bir şekilde uygulanmasına rağmen AFP tarafından servis edilen fotoğraflar batıda yeni bir tartışma yarattı. Söz konusu fotoğraflarda, Playa Maya su parkındaki bir gösteriyi izlemek isteyen binlerce insanın maske ve fiziksel mesafe gibi tedbirleri uygulamadan havuzda toplandığı görülüyor. Ziyaretçilerin su parkındaki kaygısız davranışları ise hem Çin’de hem de dünyada çeşitli tartışmalara neden oldu.  

Ancak, The Australian Financial Review’in Çin muhabiri Micheal Smith, fotoğrafların yanlış anlaşıldığı için eleştirildiğini yazdı. Wuhan sakinlerinin çok zor günler yaşadığını aktaran ve salgının kentte durduğunu aktaran Smith, "Çinlilerin fiziksel mesafeden ve diğer önlemlerden uzak, iyi vakit geçirdiğini görmek harika. Asıl eleştirilmesi gereken Avustralyalılar. Melbourne'de karantina altına alınan insanların üzülmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum. Çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. (NTV)



 
 

Öne Çıkanlar