Kremlin: Rusya'nın ABD askerlerini öldürmesi için Taliban'a para gönderdiği iddiası yalan

Kremlin: Rusya'nın ABD askerlerini öldürmesi için Taliban'a para gönderdiği iddiası yalan
Trump, haberi yapan New York Times'a 'Yalan Haber' diyerek tepki göstermişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya istihbaratının Taliban militanlarına Afganistan’daki ABD askerlerine saldırması için para ödediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Gazetecilere konuşan Peskov, "Bu iddialar yalan" dedi.

Peskov, "ABD istihbaratı ABD başkanına karşı sorumlu olmayı sürdürüyorsa, ABD Başkanı Donald Trump’ın bu konuyla ilgili açıklamalarına odaklanmalarını teklif ediyorum" ifadelerini de kullandı.

Sputnik'teki habere göre, Peskov, uluslararası saygın basın kuruluşlarının yalan haberler yapmalarının ün ve prestijlerine olumu yansımadığını kaydetti.

The New York Times (NYT) gazetesinin 'Rusya'nın Taliban bağlantılı militanlara Afganistan'daki ABD askerleri ve koalisyon güçlerini öldürmeleri için gizlice para teklif ettiğine dair istihbarat   bulunduğu' iddiasına Moskova'dan yalanlama gelirken, Beyaz Saray'ın ardından Başkan Donald Trump da tepki göstermişti.

'Kimsenin kendisini, Başkan Yardımcısı Mike Pence'i ve Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows'u Ruslar tarafından Afganistan'daki ABD askerlerine yönelik sözde saldırılar hakkında bilgilendirmediğini' söyleyen Trump, 'sözde saldırıların Yalan Haber New York Times tarafından anonim kaynağa dayandırıldığına', ancak böyle bir şey olduğunun 'herkes tarafından yalanlandığını' söylemişti.

Washington Post da daha sonra benzer iddialarda bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar