Koray Avcı, ‘Kürdistan bayrağını indirmezseniz şarkı söylemem’ iddiasını yalanladı

Koray Avcı, ‘Kürdistan bayrağını indirmezseniz şarkı söylemem’ iddiasını yalanladı
Müzisyen Koray Avcı’nın Federe Kürdistan Bölgesi’nde düzenlediği konserde 'Kürdistan bayrağının indirilmesini istedi' iddialarını yalanladı.

Müzisyen Koray Avcı’nın Federe Kürdistan Bölgesi’nin ikinci büyük kenti olan Süleymaniye’de Hewari Şar Parkı’nda verdiği konserde, sahnenin üstünde bulunan Kürdistan bayrağının indirilmesini istediği ve indirilmediği takdirde konser vermeyeceğini söylediği iddia edildi.

'İDDİA DOĞRUYSA SORUŞTURMA BAŞLATACAĞIZ'

Basnews’in haberleştirdiği iddiaya göre, Süleymaniye kaymakamı Awat Muhammed Kürdistan bayrağının indirilme iddialarının doğru olmadığını ileri sürdü. Hewari Şar Parkı’nın müdürü Rebin Şeyh Cemil ise konuya ilişkin bir açıklama yapmayacağını söyledi. Süleymaniye Kültür Genel Müdürü Babekir Dıreyi de Kürdistan bayrağının indirilmesi haberinin doğru olması durumunda, konseri düzenleyen şirket hakkında soruşturma başlatacaklarını açıkladı.

Koray Avcı’nın bu isteği üzerine konserin verildiği sahnenin üstünde asılı bulunan Kürdistan bayrağının indirildiği belirtildi. Koray Avcı’nın bu tavrı Federe Kürdistan Bölgesi’nde sosyal medyada gündem oldu. Birçok kişi bayrağının indirilmesini kınadı.

KORAY AVCI: İDDİALAR ASILSIZDIR

Sosyal medyada yayılan iddia üzerine yine sosyal medya üzerinden açıklama yapan müzisyen Koray Avcı, iddianın asılsız olduğunu ve konserlerin diğer konserlerden hiç bir farkı olmadığını belirttikten sonra Süleymaniye Romani Amfi Tiyatrosu'nu dolduran müzikseverlere teşekkür etti:

"Sosyal medyada yayılan iddia üzerine sosyal medya üzerinden açıklama yapan müzisyen Koray Avcı, "Yeni uyandım! Haberleri okudum. Süleymaniye'de verdiğimiz konserlerin diğer konserlerden hiç bir farkı yoktu. Gittik, konserlerimizi planlandığı gibi yaptık, eğlendik, eğlendirdik ve döndük. Sosyal medyada çıkan haberler asılsızdır. 

Bu vesile ile Süleymaniye RomaniAmfi Tiyatrosu'nu ve Grand Millenium Oteli'nin salonunu dolduran müzikseverlere teşekkür ederim..."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar