Kürt siyasetçi Hamide Akbayır 6 aylık 'yurt dışı yasağı'nın ardından Köln’e döndü

Kürt siyasetçi Hamide Akbayır 6 aylık 'yurt dışı yasağı'nın ardından Köln’e döndü
2020'ye kadar Köln Belediyesinde Meclis üyesi olan Kürt siyasetçi Hamide Akbayır, 'yurt dışı yasağı'nın ardından Köln'e geri dönebildi.

Almanya’nın Ren Vestfalya eyaletinde bir dönem milletvekilliği yapan ve 2020’ye kadar Köln Belediyesinde Meclis üyesi olan Hamide Akbayır, 6 aylık "yurt dışı yasağından" sonra Köln’e geri döndü.

Akbayır, Elazığ'ın Karakoçan ilçesindeki evinden 2 Eylül günü gözaltına alınmıştı. Akbayır'a "Örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" yaptığı suçlamaları ile mahkeme tarafından "yurt dışı yasağı" ve haftada iki gün imza şartıyla serbest bırakılmıştı.

Evrensel’in haberine göre; Hamide Akbayır, Düsseldorf havaalanında Ren Westfalya Eyalet Milletvekilli Berivan Aymaz (Yeşiler), Köln Belediye Başkanları Andreas Wolter ile Brigitta von Bülow, Belediye Meclis üyesi Jörg Detjen ile Dayanışma’nın Sesi derneği temsilcileri Adil Demirci ile Georg Krautkrämer’de aralarında bulunduğu bir grup tarafından karşılandı. Akbayır karşılama sırasında yaptığı açıklamada, "Köln’den verdiğiniz destek ve yürüttüğünüz dayanışma çalışması bana güç verdi" dedi.

Öne Çıkanlar