Kürtçe şarkı söyleyen 12 öğrenciye dava

Kürtçe şarkı söyleyen 12 öğrenciye dava
Tutuklanan 4 kişi arasında kolon kanseri olan öğrenci de var.

Antalya’da geçen yıl katıldıkları Newroz Bayramı’nda Kürtçe şarkı söyleyen 12 öğrenici hakkında dava açıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca aralarında kolon kanseri Devrim Ayık'ın da olduğu 4’ü tutuklu 12 üniversite öğrencisi hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianameyi kabul eden Antalya 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşma için 8 Ocak 2020 tarihine gün verdi.

Mezopotamya Ajannsı’dan Hamdullah Kesen’in haberine göre valilik izniyle 2018 yılında düzenlenen Newroz Bayramı'na katılan ve burada söyledikleri şarkıları örgüt üyeliğine delil olarak gösteren savcı, öğrencilerin kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerini de iddianameye koydu. PKK'ye katıldıktan sonra itirafçı olduğu belirtilen bir kişinin beyanlarına dayanan iddianamede, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Devrim Ayık'ın cezaevinde olduğu süreye dair suçlamalarda bulunması dikkati çekti. Polis baskınında Ayık’ın ev aranmasında el konulan Kürtçe ezgilere ait şarkı sözleri de iddianamede suç delili yapıldı.

ŞARKI VİDEOSU SUÇ SAYILDI

Hazırlanan iddianamede, öğrencilerin yaptıkları piknikte "Mervano" isimli Kürtçe şarkıyı seslendirmesi, Abdullah Aktaş adlı öğrencinin Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan bir arkadaşını ziyaret edip, kıyafet göstermesini ve bir öğrencinin telefon incelemesinde çıkan Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde yaralı bir halde bedeni zırhlı araca bağlanıp sürüklenerek öldürülen Hacı Lokman Birlik’in fotoğrafını bulundurması da savcılıkça suç olarak gösterildi.

Savcılık, öğrencilerin Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde yer aldıklarını ileri sürerek, "Örgüt üyesi oldukları" suçlamasında bulundu.


 

Öne Çıkanlar