Kütahyalı'nın 'gençlik ateşi' 12 bin 500 TL'ye mal oldu

Kütahyalı'nın  'gençlik ateşi' 12 bin 500 TL'ye mal oldu
İlker Başbuğ'a hakaret davasında, Rasim Ozan Kütahyalı para cezasına mahkum edildi.

Rasim Ozan Kütahyalı'ya, Kanaltürk'te yayımlanana Ters Cephe programında dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a sarf ettiği sözler nedeniyle 12 bin 500 lira para cezası verildi. Kütahyalı kendisini, "10 yıl önce gençlik ateşiyle söyledim" şeklinde savundu.

Söz konusu programda Kütahyalı, Başbuğ'a yönelik, "Bu makamı hak etmeyen subaydır, Genelkurmay Başkanı’nın bu yaptığı ahlaksızlıkta onu savunuyorsun" sözlerini sarfetmişti. 

Başbuğ'un hakaret suç duyurusu üzerine, İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Kütahyalı12 bin 500 TL para cezasına mahkum edildi.

'ÜZÜNTÜ DUYARIM'

Hakkında, "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan dava açılan Kütahyalı, çağrılara rağmen duruşmaya gitmedi. Bunun üzerine mahkeme, yakalama kararı çıkararak polis zoruyla Kütahyalı’yı duruşmaya getirdi ve savunmasını aldı. Cumhuriyet'ten Alican uludağ'ın haberine göre Kütahyalı, mahkemede kendisini: "Bu hadise 10 sene öncesine dayanıyor. Eğer o tartışmanın sıcaklığıyla ağzımdan öyle bir laf çıktıysa bundan çok üzüntü duyarım" şeklinde savundu.

Sözlerini gençlik ateşiyle söylenmiş olarak niteleyen Kütahyalı, "Orada İlker Başbuğ’un ismi şahsen yoktur, sadece orada ben askerlerimizin canını hiçe sayan askeri vesayet zihniyetine olan genel öfkemi belirttim diye hatırlıyorum. Gençliğin verdiği ateşlilikle sert bir üslup kullansam da sivil otoritenin askerin üzerinde olduğu fikrinden ne kadar dava edilsem de asla vazgeçmeyeceğimi ifade etmek istiyorum, savunmam bundan ibarettir" dedi.

Mahkeme, dosya kapsamına göre, sanığın katılana yönelttiği "ahlaksız" suçlamasının hakaret suçunu oluşturduğunu belirterek iyi hal uygulamadı. Kütahyalı, 12 bin 500 TL adli para cezasını 6 taksitle ödeyecek.

Öne Çıkanlar