'Las Tesis' cezası alan Özdemir: Kadınların ayak sesleri hükümeti korkutuyor

'Las Tesis' cezası alan Özdemir: Kadınların ayak sesleri hükümeti korkutuyor
‘Las Tesis’ eylemi yaptıktan sonra hapis cezası verilen CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Özdemir verilen kararı değerlendirdi: Kadınların ayak sesleri hükümeti korkutmaya devam ediyor

Seda TAŞKIN 


ARTI GERÇEK- ‘Las Tesis’ eylemi yaptıktan sonra hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava açılan CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir'e 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Özdemir, hakkında verilen kararı Artı Gerçek’e değerlendirdi. 

‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK’

Şili'de feministlerin 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle hazırladığı Las Tesis adı verilen dans performansının tüm dünyaya yayıldığını hatırlatan Özdemir, Aydın İl Başkanlığı kongresinde kadınlarla ‘Las Tesis’ eylemi yaptığını belirtti. Dünyada kadına yönelik artan şiddete dikkat çekmek amacıyla bu eyleme destek verdiklerini söyleyen Özdemir, "Burada amacımız Cumhurbaşkanına hakaret etmek değildi" dedi. 

‘CEZALAR MÜCADELEMİZE ENGEL OLAMAYACAK’

Kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüze sessiz kalmadıklarını ve kadınlar olarak ‘Las Tesis’ eylemine destek verdiklerini belirten Özdemir, "Hakkımda verilen karar, kadın mücadelemi etkilemeyecek. Bu eylem dünyanın her tarafında kadınlar tarafından yapılan enternasyonal bir eylemdi. Kadın kolları başkanı olarak kadınların haklarını savunmaya devam edeceğim. Bu cezalar bizim mücadelemize engel olamayacak" dedi. 

‘HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ’

Kadınların haklarına savunmak için mücadele etmesi gerektiğini söyleyen Özdemir, "Kadınlar kendilerine tanınan hakların farkında olsunlar ve haklarımızı korumaya devam edelim. Demokrasinin olduğu, hak ve hukukun uygulandığı bir Türkiye için mücadele etmeye devam edelim. Kadınların ayak sesleri hükümeti korkutmaya devam ediyor. Ancak biz kadınlar haklarımızdan vazgeçmiyoruz" dedi. 
 
 

Öne Çıkanlar