‘Maraş bir demografik değişim ve topyekun asimilasyon projesidir’

‘Maraş bir demografik değişim ve topyekun asimilasyon projesidir’
DAD, ‘tüm gücümüzle Maraş’ta olacağız’ açıklamasıyla katliamın Alevi yerleşimlerinin Ortadoğu ile bağının koparılması için yapıldığını söyledi, Maraş’tan mülk edinin çağrısında bulundu.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Genel Merkezi, Maraş Katliamı’nın 41. yılı nedeniyle yaptığı yazılı bir açıklamada, Maraş Katliamı’nın bir demografik değişim ve topyekun asimilasyon projesi olduğuna vurgu yaptı.

Maraş Katliamı’nın  tüm dünyada katliam olarak tanınması için mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen DAD Alevi nüfüsunun Ortadoğu ilişkisinin katliam aracılığıyla kopartıldığını ifade etti.

"Maraş Reya Heq/ Hakk Yol Alevi Halk dinamiğinin özgün köklerinden biridir. Bu hat koparılarak Adıyaman, Antep,Çorum, Malatya ile birlikte Dersim bağlantısının koparılması hedeflenmiştir. Bugün Terolar kasabası yerleşimi demografik katliamın son halkası olarak okunmalıdır."

"Maraş’tan zorla göçertilen demografik yapı Maraş Katliamı ile ilgili gündemlerini ortaklaştırmalı. Maraş’ta mülk edinmeli ve var olan mülklerini mutlak korumalıdır. Tatil zamanlarında mutlak topraklara gelinmeli, İnanç, kültür festivalleri planlamalı, merkezde ekonomik yapıda yatırımlar yapmalıdır. Bu tarihsel bir sorumluluk ve bu topraklara olan borçtur."

 

 

Öne Çıkanlar