İş cinayetleri: Mart ayında en 108 işçi hayatını kaybetti

İş cinayetleri: Mart ayında en 108 işçi hayatını kaybetti
İş Sağlığı ve Güvenliği (İSİG) Meclisi, Mart ayında en az 108, ilk 3 ayda ise en az 392 işçinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi'nin (İSİG), ulusal ve yerel basın, işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve sendikalardan alınan bilgilerle hazırladığı İş Cinayetleri Raporu'na göre, Mart ayında en az 108 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

Raporda, iş cinayetlerinde hayatını kaybeden 108 işçinin 5’i çocuk, 4’ü kadın ve 11’inin göçmen olduğu belirtiliyor.

Mart ayında yaşanan iş cinayetlerinin Kayseri, Ankara, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Denizli, Gaziantep ve Zonguldak’ta meydana geldiğinin de belirtildiği raporda, hayatını kaybeden işçilerin sadece 1'inin sendikalı olduğu belirtiliyor.

2019'UN İLK ÜÇ AYINDA EN AZ 392 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

2019 yılının ilk üç ayında en az 392 işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği bilgisine yer verilen İş Cinayetleri Raporu'nda, 108 emekçinin 85’i ücretli (işçi ve memur), 23’ü kendi nam ve hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluşuyor.  

Ölenlerin 4’ünün kadın işçi, 104’ü erkek işçi olduğunu belirtildiği raporda kadın işçi cinayetleri tarım ve sağlık işkollarında gerçekleşti. 5 çocuk işçi can verdi. Çocuk işçi cinayetlerinin 4’ü tarımda ve 1’i inşaatta gerçekleşti. 11 mülteci-göçmen işçi hayatını kaybetti. Mülteci - göçmen işçilerin 7’si Afganistanlı, 2’si Suriyeli ve 2’si Türkmenistanlı" 

(HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar