MEB eğitimi camiye taşıdı, projenin amacını da müftü açıkladı

MEB eğitimi camiye taşıdı, projenin amacını da müftü açıkladı
Camide gerçekleştirilen, vali, il milli eğitim müdürü ve yardımcıları, öğretmen, ve hafızların katıldığı etkinlikte konuşan Müftü Sarıkaya, 'Amaç okulu ve camiyi bir arada tutmak' dedi.

Öğrencilere yönelik dini referanslı uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Vakıf ve derneklerin öğrencileri camilere taşımasına olanak sağlayan protokollere onay veren ve işbirliği yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şimdi de benzer bir projeyi Elazığ İl Müftülüğü ile birlikte hayata geçirdi. 

MİLLİ EĞİTİM TAM KADRO

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre Elazığ Valiliği ile İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde sürdürülen, "Okul Cami Buluşmaları"nın dördüncüsü, Elazığ Çatalçeşme Camii’nde gerçekleştirildi.

Elazığ Valisi Oktay Yıldırım ve İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’nın katıldığı etkinlikte il milli eğitim müdür yardımcıları da yer aldı. Öğrenci ve öğretmenlerin de götürüldüğü etkinliğe Evrensel Hafızlar Derneği Elazığ Şube yöneticileri de davet edildi. 

‘OKUL İLE CAMİYİ BİR ARADA TUTMAK’

Proje kapsamında okullar ile camilerin eşleştirildiğini söyleyen İl Müftüsü Sarıkaya, etkinliğin amacını şöyle anlattı: "Okul ve caminin yeri tartışma kabul etmeyecek şekilde önemlidir. Birisi ruhen ve manen desteklerken diğeri ilmen bilgiler vermektedir. Bu projemizin amacı okul ile camiyi, öğretmen ile din görevlisini, manevi ilimlerle fen ilimlerini bir arada tutabilmek ve toplumun geleceğine bu anlayışın hakim olmasını sağlamaktır."

Vali Çetin Oktay ise projenin, öğrencilerin milli ve manevi değerlere bağlı yetişmesi için gerçekleştirildiğini savundu. 

Öne Çıkanlar