Meclis'te 'sürtük' lafını Erdoğan'a iade eden Bekaroğlu'nun mikrofonu kapatıldı

Meclis'te 'sürtük' lafını Erdoğan'a iade eden Bekaroğlu'nun mikrofonu kapatıldı
Erdoğan’ın Gezi eylemcilerine yönelik kullandığı ‘sürtük’ ifadesi TBMM’de tartışmalara neden oldu.

TBMM’deki Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sürtük’ ifadesine tepki gösterdi.

Resmi rakamlara göre Gezi eylemlerine 4 milyon insanın katıldığını belirten Bekaroğlu, kendisinin de eşi ve çocuklarıyla eylemde yer aldığını belirtti. Erdoğan’ın kullandığı ‘sürtük’ ifadesinin katılanlara yönelik olduğunu belirterek, "Bu lafı iade ediyorum Cumhurbaşkanı’na. Değerli arkadaşlar, eşimle, çocuğumla gittim…" şeklinde konuştu.

MİKROFONU KAPATILDI

BirGün'de yer alan habere göre, ‘sürtük’ ifadesi hakkında, "Bu lafı iade ediyorum Cumhurbaşkanı’na" diyen Bekaroğlu’nun mikrofonu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AKP'li Cevdet Yılmaz tarafından, "Temiz ve düzgün bir dil kullanmak zorundasınız" açıklamasıyla kapatıldı.

Meclis tutanaklarına göre Bekaroğlu ile Yılmaz arasındaki diyalog şöyle:

CHP’li Mehmet Bekaroğlu: Sayın Cumhurbaşkanı, sayın yönetim her şey normalmiş gibi buraya finans merkezi kanun teklifini gönderiyorlar, öbür taraftan da bunlar, hiç yokmuş gibi işte, her yerde bağırıyor, çağırıyor, milletin yarısına ağza alınmayacak küfürler ediyor arkadaşlar. Yani bir basın mensubuna, bir gazetenin mutfağına düşse, işte… ‘S…’ diyeceği nitelemelerde bulunuyor. Niye, kime? Milletin yarısına… Gezi olayları dediğimiz olaylara ya da gezi gösterilerine, İçişleri Bakanlığı’nın rakamlarına göre 4 milyon insan katıldı. Biz de katıldık değerli arkadaşlarım. Ben, çocuklarımla, eşimle beraber gittim. Bu lafı iade ediyorum Cumhurbaşkanı’na. Değerli arkadaşlar, eşimle, çocuğumla gittim…

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz: Sayın Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı 85 milyonun Cumhurbaşkanı…

Bekaroğlu: Değildir.

Cevdet Yılmaz: Farklı siyasi görüşünüz olabilir ama Cumhurbaşkanı’na hakaret edemezsiniz. Hakkınız yok, kusura bakmayın. Öyle şey olur mu?

Bekaroğlu: Kim hakaret etti Cumhurbaşkanı’na ya! Ne diyorsun sen sayın Başkan? Kim hakaret etti Cumhurbaşkanı’na ya?

Cevdet Yılmaz: Siz hakaret ediyorsunuz.

Bekaroğlu: Etmedim, o bize hakaret etti!

Cevdet Yılmaz: Siz hakaret ediyorsunuz kusura bakmayın.

Bekaroğlu: Cumhurbaşkanı’na hakaret etmişsiz. Allah Allah.

Cevdet Yılmaz: Temiz ve düzgün bir dil kullanmak zorundasınız. (Mikrofonu kapattı)

Öne Çıkanlar