Mehmet Demirkol da 'patladı': Çıkar telefonu diyenlere pabuç bırakmayın gençler

Mehmet Demirkol da 'patladı': Çıkar telefonu diyenlere pabuç bırakmayın gençler
Demirkol, 'Sporun dışına çıktım çünkü içimde tuta tuta patladım' diyerek gençlere 'çıkar telefonunu' düşüncesindekilere karşı ne yapmaları gerektiği konusunda tavsiye verdi.

Socrates Dergi'nin Youtube kanalında yayınlanan "Oyna Devam" programında, haftanın spor olaylarını Kaan Kural'la birlikte yorumlayan Mehmet Demirkol, programın bir noktasında, "İçimde tutmaktan patladım" diyerek son dönemde sokak röportajlarında AKP iktidarının ekonomi politikalarını eleştiren gençlere "ÇIkar telefonunu" diyenleri eleştirdi. 

Demirkol, gençlere bu tip kişilere "pabuç bırakmamaları" yönünde tavsiye verdi şu ifadeleri kullandı:

'BUGÜN TELEFON ÖZGÜRLÜK'

"Bu soruyu soran adam şunu bilmiyor: Cep telefonu dediğin şey sadece bir alet değil, bu yeni dünyanın dünyaya entegre olma kapısı. Yani cep telefonu dediğin şey hayaton ta kendisi. Kadın-erkek ilişikileri orada, banka orada, para orada, dünyada hiç gezemeyeceğin yerleri dolşamak orada, yol orada. En iyisine yakın bir hizmet veren bir cep telefonunu iki asgari ücretle alabilirsin. 1960'larda özgürlük, bütün şarkılarda, bütün filmlerde arabaydı. Bir araba, James Dean arabayla dolaşıyor; özgürlük buydu, yani arabaya binip bir yere gitmek. Bugün özgürlük bu (telefonunu göstererek). O cep telefonunu soran adam bunun farkında değil. Bir bu. 

'RİCA EDİYORUM, BUNLARA PABUÇ BIRAKMAYIN'

İkincisi, gençlere tavsiyem şudur: Birisi bir gün gelip size 'Çıkar cep telefonunu' derse 'Abicim, ben bu cep telefonunun en iyisini alacak parayı kazanamazsam eğer devlete sigorta primi veremem, sen de emekli maaşı alamazsın. Anladın mı? Yani ben zengin olmalıyım ki sen emekli maaşı al' deyin.

300-500 kişinin prim ödemesi lazım ki 100 kişi emekli maaşı alabilsin. Onlar o cep telefonunu alamıyorsa sen emekli maaşı alamazsın, o zaman sana sorarlar bazı şeyleri. Böyle bir dengezlik, böyle bir saçmalık var; bunlara rica ediyorum pabuç bırakmayın genç arkadaşlar."

Yayının ilgili kısmı şöyle:

Öne Çıkanlar