Mehmet Metiner: Bakanlar cemaatin sendikalarına yönlendirme yaptı

Mehmet Metiner: Bakanlar cemaatin sendikalarına yönlendirme yaptı
'Bizzat bilirim ki o tarihlerde AK Parti’mizin Milli Eğitim Bakanı olanlar “cemaatin sendikası”na yönlendirmeler yaptılar.'

AKP eski Adıyaman Milletvekili ve Star Gazetesi yazarı Mehmet Metiner bugün ki köşe yazısında AKP ile Gülen Cemaati arasındaki ilişkiye dair itiraflarda bulundu. 

Metiner, "Bizim devr-i iktidarımızda ise neredeyse iktidarın sahibi konumuna eriştiler" dediği Gülenciler için; cemaat dönemi ve FETÖ dönemi şeklinde ayrım yaptı.

Metiner, Gülen Cemaatine üye olduğu gerekçesiyle ceza verilmesi konusunu ele aldığı yazısında; "Her dönemde "cemaat" korunup kollandı iktidarlar tarafından. Bizim devr-i iktidarımızda ise neredeyse iktidarın sahibi konumuna eriştiler. Diyelim ki öğretmense onların sendikasına üye olma ihtiyacı duydu. Olmayanları da içimizdekiler yönlendirdi zaten. Bizzat bilirim ki o tarihlerde AK Parti’mizin Milli Eğitim Bakanı olanlar "cemaatin sendikası"na yönlendirmeler yaptılar" dedi.

Cumhurbaşkanı, Başbakan Yardımcısı, Bakan, üst düzey bürokrat ve parti yöneticilerinin cemaatede yönlendirme yaptırdığını belirten Metiner, "Yurtdışı gezilerine nerdeyse o yapının okullarını ziyaret şartı konulacak noktaya taşındı iş. Büyükelçilikler ve konsolosluklar adeta üs olarak kullanıldı. Bunu görenler ne yaptılar? Onlara yanaşıp onlar üzerinden iş görmeye kalkıştılar. Şimdi onları o yapıya itenlerin hepsi dışarıda olacak, ama onların yönlendirmeleriyle o örgüte yanaşanlar içerde olacaksa bu vicdanen kabul edilecek bir durum olmasa gerek..." dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar