Mehmet Y. Yılmaz: 'Faizleri belki bir kez daha indireceğiz ama sonrasını beklemeyin!'

Mehmet Y. Yılmaz: 'Faizleri belki bir kez daha indireceğiz ama sonrasını beklemeyin!'
'Ekonomi, Erdoğan'ın icat ettiği kuramlara göre yönetilip, 'bitkisel hayata girince', bakanın da 'nebati' olması kaçınılmaz oldu anlaşılan!'

T24 yazarı Mehmet Yakup Yılmaz, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun geçen günlerde faiz açıklaması hakkında "Bu sözlerden bir tek şey anlıyorum: Faizleri belki bir kez daha indireceğiz ama sonrasını beklemeyin!" yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nebati hakkında da yazan Yılmaz, "Yeni tayin edilen Ekonomi Bakanı'nın adına bakın derim: Nureddin Nebati. "Nebati" kelimesi Arapça "nebat" ve nispet eki "i"nin bir araya gelmesiyle oluşan bir sıfat. "Bitkisel" anlamına geliyor. Ekonomi, Erdoğan'ın icat ettiği kuramlara göre yönetilip, "bitkisel hayata girince", bakanın da "nebati" olması kaçınılmaz oldu anlaşılan!" diye yazdı.

Yılmaz'ın T24'te "Bitkisel hayattaki ekonomiye, "bitkisel" bakan" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili kısmı şöyle:

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dün yatırımcı ve ekonomistlerle video konferans yaparken "faiz indirimi için sınırlı alanımız kaldı, bu alanı büyük ölçüde bitirdiğimizi düşünüyorum" dedi.

Bu sözlerden bir tek şey anlıyorum: Faizleri belki bir kez daha indireceğiz ama sonrasını beklemeyin!

Bu sözlerin ne için söylendiği açık: TL'nin değerinin daha fazla düşmemesi için "piyasaların ateşini düşürmeye çalışıyor".

Belli ki piyasa gerçekleri ile "nass" arasında da bir bağlantı kurmak istemiyor.

Ancak Erdoğan, her gün bu politikada "sonuna kadar" ısrar edeceğini söylemeye devam ediyor.

Bu politikanın "sonu" neresi acaba diye merak ediyorsanız yeni tayin edilen Ekonomi Bakanı'nın adına bakın derim: Nureddin Nebati.

"Nebati" kelimesi Arapça "nebat" ve nispet eki "i"nin bir araya gelmesiyle oluşan bir sıfat.

"Bitkisel" anlamına geliyor.

Ekonomi, Erdoğan'ın icat ettiği kuramlara göre yönetilip, "bitkisel hayata girince", bakanın da "nebati" olması kaçınılmaz oldu anlaşılan!

Bu durumda Kavcıoğlu'nun adını bir kez daha Resmi Gazete'nin gece yarısı baskısında okuyabilirsiniz, hazırlıklı olun.

 

Öne Çıkanlar