Merkel ve eyalet hükümetleri Covid-19 önlemlerinin uzatılmasını istiyor

Merkel ve eyalet hükümetleri Covid-19 önlemlerinin uzatılmasını istiyor
Önlemlerin uzatılmasına kesin gözüyle bakılırken, durumun, bugün Merkel ile eyalet yönetimleri arasında yapılacak toplantıda belirlenmesi bekleniyor.

Coronavirus (Covid-19) salgınında üçüncü dalgayla karşı karşıya kalan bazı Alman eyaletleri Covid-19 ile mücadele kapmasında alınan önlemlerin uzatılması çağrısında bulundu.

Bugün eyalet hükümetleri temsilcileri ve Başbakan Angela Merkel ile yapılacak toplantı öncesinde, birçok yerel yetkili İngiliz mutasyonuna karşı kapanma önlemlerinin uzatılmasını istiyor.

Almanya basında yer alan haberlere göre, Merkel'de yürürlükte olan tedbirlerin en az nisana kadar uzatılmasını istediği öğrenildi.

Merkel ve eyalet başbakanları bugün Covid-19 salgınında nasıl bir yol izleneceğini görüşecek. Merkel ve eyalet başbakanları 4 Mart'ta düzenledikleri toplantıda, haftalık 100 bin kişide görülen yeni vaka sayısının üç gün üst üste 100’ün üzerine çıkması durumunda yeniden 7 Mart öncesinde geçerli olan sert tedbirlere dönüleceği kararını almıştı.

Almanya’da haftalık yeni vaka sayıları ocak ve şubatta hızla düşmüş, şubat sonu ve mart ayında tekrar yükselmeye başlamıştı. Bu artışın, Covid-19’un mutasyona uğramış ve hızla yayılan türlerinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Önlemlerin uzatılmasına kesin gözüyle bakılırken, tarihin bugünkü toplantıda belirlenmesi bekleniyor.

İNSİDANS 100’Ü GEÇTİ

Almanya’da son 7 günde 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı 100 geçti.

Almanya’da dün 99,9 olan haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısı bugün 103,9’a yükseldi. 21 Şubat’ta son 7 günde 100 bin kişide görülen vaka sayısı 60 olarak tespit edilmişti.

Ülkede vaka sayılarının artması ve haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısının 100’ün üzerine çıkmasından dolayı Covid-19 tedbirlerinin daha fazla gevşetilmemesi talep ediliyor.

ALMAN TABİPLER BİRLİĞİ: TEDBİRLERİN GEVŞETİLMESİ SORUMSUZLUK OLUR

Alman Tabipler Birliği Başkanı Susanne Johna, Paskalya bayramının kutlanacağı nisan başında yılbaşına göre daha kritik bir durumun beklendiğini ifade ederek, üçüncü dalgada tedbirlerin gevşetilmesinin sorumsuzca olacağını belirtti.

Öne Çıkanlar