MHK başkanlığına şike zanlısı isim atandı

MHK başkanlığına şike zanlısı isim atandı
Ferhat Gündoğdu, geçtiğimiz haftalarda istifa eden eski MHK üyesi Metin Tokat’ın yerine üyeliğe getirilmişti.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı ve üyeleri resmen belli oldu.

TFF’den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantıda Merkez Hakem Kurulu'nun Başkan ve üyelerini belirledi" denildi. Yapılan duyuru neticesinde, yeni MHK başkanının Ferhat Gündoğdu olduğu ifade edildi. Gündoğdu, geçtiğimiz haftalarda istifa eden eski MHK üyesi Metin Tokat’ın yerine üyeliğe getirilmişti.

GÜNDOĞDU'NUN İSMİ ŞİKE İDDİANAMESİNDE GEÇİYOR

Merkez Hakem Komitesi Başkanı olarak atanan Ferhat Gündoğdu, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı Eren Gören tarafından mafya lideri Ali Fevzi Bir ile anlaşıp maç sonucu belirlemekle suçlanmıştı. İddianamede Ali Fevzi Bir’in Göndoğdu’ya para verip kadın temin ettiği ifade edildi.

Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Eren Gönen tarafından hazırlanan 5 sayfalık iddianamede, Ali Fevzi Bir ile o dönem Gaziantepspor Teknik Direktörü olan Samet Aybaba arasında geçen telefon konuşmasında, Aybaba'nın, Gaziantepspor'un galibiyeti için yardım talep ettiği belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi:

"İstanbul'da 8 Aralık 2001 günü oynanan Göztepe-Gaziantepspor maçında sanıklardan Sadık İlhan'ın orta hakem, Kenan Kozak ve Nurhan Altınsaat'ın yardımcı hakem, Ferhat Gündoğdu'nun da 4. hakem olarak görev aldığı, bu maçtan bir gün önce 7 Aralık 2001 günü Beyoğlu'nda bulunan Euro Plaza Oteli'nde sanıklar Sadık İlhan, Kenan Nurhan Altınsaat, Kenan Kozak ve Ferhat Gündoğdu'ya kadın verildiği ve parasının sanık Ali Fevzi Bir tarafından ödendiği, bu maçı Gaziantepspor'un 3-1 kazandığı görülmüştür."

Ferhat Gündoğdu başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu şu üyelerden oluşuyor:

BAŞKAN
Ferhat Gündoğdu

ÜYELER
Yunus Yıldırım
Ahmet Şahin
Sebahattin Şahin
Hakan Sivriservi
Kamil Abitoğlu
Nihat Mızrak
Hikmet Öksüzoğlu
Serdar Çakıroğlu

FERHAT GÜNDOĞDU KİMDİR?

Bir süredir MHK Eğitimden Sorulu Üyesi olan Ferhat Gündoğdu, "klasman üst gözlemciliği" görevini de yapmıştı. Aslen doktor olan Ferhat Gündoğdu, Lokman Hekim Üniversitesi’nin akademik kadrosunda bulunuyor. Gündoğdu, aynı zamanda Türk Eğitim Derneği’nde (TED Koleji) Okul Yatırımları ve Planlama Müdürü olarak çalışıyor. 1991 yılında Kara Harp Okulu’nu bitiren Ferhat Gündoğdu, daha sonra Ankara Üniversitesi Spor Yönetimi bölümünde Yüksek Lisans yaptı. Master’ını Atatürk Üniversitesi’nde tamamlayan Ferhat Gündoğdu, Ankara Üniversitesi Spor Yönetimi bölümünde doktorasını tamamladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar