Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu oldu

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu oldu
Razgatlıoğlu'nun zaferine ilişkin konuşan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, 'Ülkemiz adına tarihi bir gün. Çok mutluyuz' dedi.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu (25), Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunun şampiyonu oldu. Endonezya'da sezonun son ayağındaki ilk yarışı ikinci sırada bitiren Razgatlıoğlu, bu kategoride şampiyon olan ilk Türkiye vatandaşı motosikletçi olarak tarihe geçti.

Şampiyonada, Uluslararası Mandalika Pisti'nde dün yoğun yağış nedeniyle yapılamayan ilk yarış bugün TSİ 06.15'te başladı. Pole pozisyonundan 20 turluk yarışa başlayan Toprak Razgatlıoğlu, yarışın bitimine 18 tur kala yarışta ilk defa birinci sıraya yerleşti. Daha sonra zaman zaman yarışta liderliği rakiplerine kaptıran Razgatlıoğlu, bitime 12 tur kala yarışta tekrar birinci sıraya geçti.

Ancak Red Bull sporcusu Toprak Razgatlıoğlu, son 7 tura üçüncü sırada girdi. Son 5 ve 4. turlarda da üçüncü sıraya gelen Razgatlıoğlu, son 2. turda ise tekrar ikinci sıraya yerleşti.

Pata Yamaha with Brixx WorldSBK takımıyla son tura da 2. sırada başlayan milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya'da ilk yarışta ikinci sırada geçerek organizasyonda dünya şampiyonu olmayı başardı.

Endonezya'daki ilk yarışı Kawasaki pilotu Jonathan Rea birinci sırada, Ducati pilotu Scott Redding ise üçüncü sırada bitirdi.

Dünya Superbike Şampiyonası'nda genel klasmanda en yakın takipçisi Jonathan Rea'nın 30 puan önünde 531 puanla lider olarak ilk yarışa başlayan Toprak Razgatlıoğlu, bu sonuçla genel klasmanda puanını 551'e çıkardı ve bugün yapılacak sezonun son yarışı öncesinde dünya şampiyonluğunu garantiledi.

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından 1988'den itibaren gerçekleştirilen WorldSBK'de bugüne kadar ABD'li, Fransız, İngiliz, Avustralyalı, İtalyan, Büyük Britanyalı ve İspanyol pilotları şampiyon olmuştu. Şampiyona tarihinde en fazla şampiyonluğu, Kawasaki fabrika takımının pilotu Rea 6 kez kazanarak elde etmişti.

WorldSBK'da Büyük Britanyalı Jonathan Rea 6, İngiliz Carl Fogarty 4, Avustralyalı Troy Baylis 3, İtalyan Maksimum Biaggi, ABD'li Colin Edwards, Doug Polen, Fred Merkel, İngiliz James Toseland ve Avusturalyalı Troya Korseri de 2 kez şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

TMF BAŞKANI: ÜLKEMİZ ADINA TARİHİ BİR GÜN

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Toprak Razgatlıoğlu'nun tarihi şampiyonluğunun ardından AA'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çok mutluyuz, ülkemiz adına tarihi bir gün yaşadık. Dünyanın en büyük motosiklet organizasyonlarından Superbike Şampiyonası'nın 33 yıllık tarihinde ilk kez bir Türk sporcu şampiyon oldu. Çok mutluyuz, Toprak'ın bu başarısı diğer sporcularımıza büyük örnek olacak. Şu an yetişen her çocuğumuz Toprak abisini örnek alarak büyüyor. Toprak, hem Milli Takımlar Kaptanımız Kenan Sofuoğlu'nun hem de bizim emeklerimizin karşılığını şampiyon olarak fazlasıyla verdi. Biz en başından beri Toprak'a güveniyorduk. Çok şükür Kenan Sofuoğlu'ndan sonra ikinci dünya şampiyonumuzu çıkardık.

Toprak Razgatlıoğlu

Toprak, sene içerisinde 13 farklı pistte ay-yıldızlı bayrağımızı başarıyla temsil ederek her ayakta ödül kürsüsüne çıktı. İspanya'dan İngiltere'ye, İtalya'dan Arjantin'e, Portekiz'den Hollanda'ya, Fransa’dan Endonezya'ya bir sezon boyunca büyük emekler verdi. WorldSBK tarihinin en fazla şampiyon olmuş ismi Jonathan Rea'ya karşı tarihi bir zafer kazandı. Toprak'ın bu şampiyonluğu yıllarca unutulmayacak."

Öne Çıkanlar