Milyarderlerin 'uzay yarışı'na Bill Gates eleştirisi: Dünyada çok iş var

Milyarderlerin 'uzay yarışı'na Bill Gates eleştirisi: Dünyada çok iş var
Bill Gates, ünlü şovmen James Corden ile yaptığı bir röportajda milyarderlerin uzay yarışını eleştirerek uzaya yatırımından önce dünyada yapılacak işlere dikkat çekti.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, son zamanlarda milyarderler arasında yaşanan ‘uzay yarışı’nı eleştirdi.

Tesla CEO’su Elon Musk ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un uzay yoluculuğu için yarış içinde olduğuna dikkat çeken Bill Gates, durumu "Uzay mı? Burada, dünyada yapacak çok işimiz var, " diyerek eleştirdi. 

ÖNCELİK DÜNYA

Dünyanın en etkili ve zengin insanları arasında ilk sıralarda yer alan Bill Gates, ünlü şovmen James Corden ile yaptığı bir röportaj esnasında, son zamanlarda iyice alevlenen milyarderler arası uzay yarışına dair açıklamalar yaptı. 

Gates, Tesla CEO’su Elon Musk ve Amazon eski CEO’su ve kurucusu Jeff Bezos’un uzaya olan ilgi ve yatırımları hakkında ne düşündüğü sorusuna yanıt olarak "Bu konusu bilemiyorum. Sıtma ve HIV gibi şeylere ve bu hastalıklardan kurtulmaya kafayı taktım, " diye cevap veren Gates, önceliğin uzay değil de Dünya olduğunu "Uzay mı? Burada, dünyada yapacak çok işimiz var, " ifadelerini kullandı.

Gates’in bu cevabı üzerine röportajı gerçekleştiren Corden, bunun şimdiye kadar duyduğu "en klas hakaret" olduğunu söyledi ve "şu anda bir uzay gemisiyle dünyadan kaçmaya çalışmayan tek milyarder olduğu" için Gates’e esprili bir şekilde teşekkür etti. 

UZAY YARIŞI ÇILGINLIĞI

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, en son 16 Eylül’de 4 sivil "amatör astronotu" uzay yörüngesine göndermiş, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılan kapsül yaklaşık 575 kilometre yüksekliğe kadar çıkmıştı. 

Amazon’un kurucusu ve eski CEO’su Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin’in geliştirdiği uzay aracı ise, 20 Temmuz’da 106 kilometre yüksekliğe çıkarak uzaya seyahat etmişti. 

Bir diğer milyarder olan İngiliz iş adamı Sir Richard Branson’ın şirketi Virgin Galactic’in geliştirmiş olduğu uzay aracı ise, 11 Temmuz’da uzayın başladığı nokta olarak kabul edilen noktadan 100 kilometre uzağa kadar gitmişti. 

Öne Çıkanlar