Minik Serçe'ye destek büyüyor: Sanatçıyı susturmak faşist yönetimlerin ortak yönüdür

Minik Serçe'ye destek büyüyor: Sanatçıyı susturmak faşist yönetimlerin ortak yönüdür
Ünlü şarkıcı Sezen Aksu'yu hedef alan linç kampanyasına karşı birçok ünlü isim ve sivil toplum hareketinden destek yağıyor.

+GERÇEK- Şarkı sözleri nedeniyle iktidar tarafından hedef gösterilen Sezen Aksu'ya destek çığ gibi büyüyor. Zülfü Livaneli, Müjde Ar, Murathan Mungan, Fazıl Say başta olmak üzere çok sayıda sanatçı destek mesajı yayınladı. Aralarında Cumartesi Anneleri'nin de olduğu sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de Minik Serçe'ye yönelik linç kampanyasına karşı çıktı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'dillerini koparırız' sözünün hatırlatıldığı mesajlarda "Faşizmin özelliği sanatçıları susturmaktır" ifadelerine yer verildi.

Sanatçı Sezen Aksu'nun 2017 yılında çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…" sözleri iktidara yakın isimler tarafından hedef gösterildi. Geçtiğimiz günler de birçok sözlü saldırıya maruz kalan sanatçı, evinin önünde toplanan bir kalabalık tarafından da taciz edildi.

Sezen Aksu yaşanan olaylara karşı sessizliğini korurken birçok sanatçı ve sivil toplum örgütü Minik Serçe'ye desteğini sürdürüyor. Propagandaya karşı ilk tepki Mustafa Sandal'dan gelmişti.

Ardından siyasi partiler de Aksu'ya karşı yürütülen saldırgan kampanyaya tepkilerini aktardı. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş açıkça tepkilerini dile getirirken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Aksu'yu hedef gösteren isimler arasında yer aldı.

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" şeklindeki kışkırtıcı açıklaması toplumun büyük kesiminde sert tepkiyle karşılaştı. Sosyal medya hesaplarından konuyu tartışan insanlar yapılanı "gündem değiştirmeye çalışmak " olarak yorumladı.

'TÜRKİYE'Yİ SUSTURMA İRADESİNİN BİR YANSIMASIDIR'

Toplumun önde gelen isimlerinin destek mesajları devam ederken bir açıklama da Cumartesi Anneleri'nden geldi. Cumartesi Anneleri Twitter hesabından şu cümleleri paylaştı:

"Sezen Aksu’nun sesini kısmaya çalışmak, Türkiye’yi susturma iradesinin yansımasıdır. "Cumartesi Türküsü" ile sesimize ses katan #SezenAksu’nun yanındayız."

ÜNLÜ İSİMLERDEN KARANLIĞA KARŞI ORTAK TAVIR

Sezen Aksu'nun şarkı sözleri üzerinden hedef gösterilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da desteğiyle adeta bir kesimin "önüne atılması", farklı düşüncelere sahip birçok ismi birleştirdi. Seda Sayan sosyal medya hesabından "Sezen Aksu saf sevgidir" sözleriyle bir destek mesajı paylaştı.

Gazeteci Ayşe Arman, Aksu'ya desteğini "Dili kopsun Sezen'e laf edenin" sözleriyle paylaştı.

MURATHAN MUNGAN: HAFIZANIN ADALETİ HERKESİ HAK ETTİĞİ BİÇİMDE HATIRLAR

Yazar Murathan Mungan, "Sezen'in her bizimizin üstünde hakkı var" diyerek Minik Serçe'ye desteğini şu sözlerle ifade etti:

"Bu ülkeye bir ruh iklimi armağan eden Sezen’in dilinin de, sözünün de, sesinin de hepimizde hakkı var. Hafızanın adaleti herkesi hak ettiği biçimde hatırlar. Gerisi güncelin argosu, çaresizlerin gürültüsü…"

Ünlü sanatçı Fazıl Say da "Dostlar; Sedef Kabaş’ın gözaltına alındığıyla, Sezen Aksu’nun 'dilinin kopartılmasıyla' uyandığım bir Türkiye sabahı, KAPKARANLIK bir sabahtır benim için. Evet yoksuluz! bu kadınlarımızı korumazsak daha da yoksuluz!"" sözleriyle üzüntüsünü ve tepkisini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar