Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1032’nci haftadaki açıklamalarında, iki yıl arayla gözaltında kaybedilen kardeşler Ali ve Ayhan Efeoğlu'nun akıbetini sordu.
Cumartesi Anneleri, 1031’inci haftadaki açıklamalarında 23 Aralık 1980 tarihinde Maraş Katliamı'nın yıl dönümünde pankart astığı için gözaltına alınarak kaybedilen Mahmut Kaya'nın akıbetini sordu.
Cumartesi Anneleri/İnsanları 1030’uncu haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Bu hafta, 24 Aralık 1994 tarihinde İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan İsmail Bahçeci’nin akıbeti soruldu.
Cumartesi Anneleri, 33 yıl önce katledilen İbrahim Demir ve Agit Akipa'nın dosyalarındaki zaman aşımı kararlarının kaldırılması çağrısı yaptı.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1028’inci haftadaki açıklamalarında 31 yıl önce Siverek’te gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamayan Hüseyin Taşkaya’nın akıbeti soruldu.
Cumartesi Anneleri, 1027’nci haftada da Galatasaray Meydanı'ndan seslendi. 30 yıl önce gözaltında kaybedilen Ahmet Yetişen’in akıbetini sordu.
Cumartesi Anneleri bu hafta 1991 yılında gözaltında kaybedilen Ali Tekdağ'ın akıbetini sordu. Açıklamada "İnsan haklarına dayanan demokratik bir rejimin yolu, geçmişin suçları ve hakikatleri ile yüzleşmek ve hesaplaşmaktan geçer" denildi.
Cumartesi Anneleri, 28 yıl önce gözaltında kaybettirilen Mehmet Şirin Bayram ve Ramazan Tekin için adalet istedi. Şirin’in kardeşi Halime Bayram, "Bu coğrafyada devletin her eve bir can borcu var" dedi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1022’inci haftalarında 30 yıldır kayıp olan Bahri Kağanaslan'ın akıbetini sordu, faillerin açığa çıkarılarak cezalandırılmasını istedi. Açıklamada, "Barış sürecini ilerletmek hepimizin sorumluluğudur" denildi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1021'inci haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Bu hafta, 29 yıl önce gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un akıbetini soruldu
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1020'nci haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Bu hafta, 1993 yılında Kulp'ta gözaltına alındıktan sonra kaybettirilen 11 köylü için adalet istendi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 29 yıl önce JİTEM tarafından sorguda katledilen Düzgün Tekin’in akıbetini sordu, faillerin açığa çıkarılarak cezalandırılmasını istedi.
Cumartesi Anneleri'nin eylemine katıldıkları gerekçesiyle yargılanan insan hakları savunucuları beraat etti. Cumartesi Anneleri, "Bu kararla, Galatasaray Meydanı’ndaki varlığımızın suç teşkil edemeyeceği yargı nezdinde bile tescil edilmiş oldu" dedi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1018’nci haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Hak savunucuları bu hafta gözaltına alındıktan sonra öldürülmüş halde bulunan Abdülmecit Baskın için adalet istedi.
Cumartesi Anneleri'nin eyleminde polisin kolunu kırdığı Aydın Aydoğan, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yargılanması için İdare Mahkemesi'ne başvurdu.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1016’ıncı haftasında 12 Eylül sonrası gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın akıbetini sordu. Ağabey Mikail Kırbayır, "Bu topraklarda ne hazin ki adaletin adresi meçhuldür" dedi.
700'üncü haftalarına polis müdahalesiyle gözaltına alınan Cumartesi Anneleri'nin yargılandığı dava mütalaa hazırlanması için 10 Ocak 2025'e ertelendi.
Cumartesi Anneleri’nin eyleminde konuşan 30 yıl önce kaybettirilen Kenan Bilgin’in kardeşi İrfan Bilgin Galatasaray Meydanı’na konan barikatlara tepki göstererek “Biz onlarla gurur duyuyoruz, siz ise şu arkadaki bariyerlerle utanın” dedi.
Cumartesi Anneleri 1014'üncü hafta eyleminde, 10 Haziran 1994’te gözaltında kaybettirilen Murat Aslan’ın akıbetini sordu. Ayrıca, meydandaki bariyerlerin kaldırılması ve eyleme katılımın 10 kişiyle sınırlandırılması kararına son verilmesi çağrısı yapıldı.
Yarın, "30 Ağustos Uluslararası Zorla Kaybedilenler Günü". Cumartesi Anneleri kayıplarının akıbetini sormaya ve adalet taleplerini dile getirmeye devam ediyor. Hanım Tosun, "Kayıplarımızın kemiklerini bulana dek aramaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1013’üncü haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Eylemde 30 yıl önce gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Yaşar’ın akıbetini soruldu.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1012’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Eylemde 29 yıl önce gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Abdürrahim Demir’in akıbetini sordu.
Cumartesi Anneleri’nin eyleminde kolu kırılan Aydın Aydoğan'ın, Süleyman Soylu hakkında TİHEK'e yaptığı başvuru reddedildi. Aydoğan dokunulmazlığının kaldırılmasını talep eden Soylu'ya "Hazır dosya var. Gidip ifade verebilir" dedi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1010’uncu haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Eylemde 1981 tarihinde İstanbul’da yolcu otobüsündeyken polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra işkenceyle öldürülen Süleyman Cihan’ın akıbeti soruldu.
Dersim’de 32 yıl önce katledilen Ayten Öztürk’ün faillerini soran Cumartesi Anneleri, tüm kayıplar için adaleti aramaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1008’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Eylemde 32 yıl önce gözaltında kaybedilen Hasan Gülünay’ın akıbeti soruldu, adalet istendi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1007’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Bu kez de 1994'te Batman’da kaybettirilen İbrahim Çelik ve 19 yaşındaki oğlu Edip Çelik’in akıbeti soruldu.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1006’ıncı haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Bu kez de 1995 tarihinde Diyarbakır’da kaybedilen Edip Aksoy ve Orhan Cingöz’ün akıbeti soruldu.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1005’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Bu hafta, gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Abdulvahap Ateş’in akıbeti soruldu.
Cumartesi Anneleri, 1004. hafta eylemlerinde, Hakkari’de 30 yıl önce gözaltında kaybedilen Mehmet Zeki Doğan’ın akıbetini sorarak adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti: "Ailesi 30 yıldır evladının başına gelenleri öğrenemedi.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.