Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1012’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Eylemde 29 yıl önce gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Abdürrahim Demir’in akıbetini sordu.
Cumartesi Anneleri’nin eyleminde kolu kırılan Aydın Aydoğan'ın, Süleyman Soylu hakkında TİHEK'e yaptığı başvuru reddedildi. Aydoğan dokunulmazlığının kaldırılmasını talep eden Soylu'ya "Hazır dosya var. Gidip ifade verebilir" dedi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1010’uncu haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Eylemde 1981 tarihinde İstanbul’da yolcu otobüsündeyken polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra işkenceyle öldürülen Süleyman Cihan’ın akıbeti soruldu.
Dersim’de 32 yıl önce katledilen Ayten Öztürk’ün faillerini soran Cumartesi Anneleri, tüm kayıplar için adaleti aramaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1008’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Eylemde 32 yıl önce gözaltında kaybedilen Hasan Gülünay’ın akıbeti soruldu, adalet istendi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1007’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Bu kez de 1994'te Batman’da kaybettirilen İbrahim Çelik ve 19 yaşındaki oğlu Edip Çelik’in akıbeti soruldu.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1006’ıncı haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Bu kez de 1995 tarihinde Diyarbakır’da kaybedilen Edip Aksoy ve Orhan Cingöz’ün akıbeti soruldu.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1005’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Bu hafta, gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Abdulvahap Ateş’in akıbeti soruldu.
Cumartesi Anneleri, 1004. hafta eylemlerinde, Hakkari’de 30 yıl önce gözaltında kaybedilen Mehmet Zeki Doğan’ın akıbetini sorarak adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti: "Ailesi 30 yıldır evladının başına gelenleri öğrenemedi.”
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1003’üncü haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Bu kez de Mardin'in Derik ilçesinde gözaltına alınarak kaybedilen Vejdin Avcıl'ın akıbeti soruldu.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1002’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Bu kez de 12 Eylül sonrası idam edilen, ancak hala mezar yeri bilinmeyen Veysel Güney’in akıbeti soruldu.
Cumartesi Anneleri’nin kanuna aykırı gösteri ve yürüyüşe katılmak suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Mahkeme beraat talebini reddetti, duruşma ekim ayına ertelendi.
Cumartesi Anneleri, bir kez daha bariyerlerle kapatılan Galatasaray Meydanı’nda 1001'inci kez bir araya geldi. Anneler, 1994'te Lice'de gözaltında kaybedilen Mustafa, Fahri, Ramazan, Ekrem ve Ali Bulut’un faillerin açığa çıkarılması çağrısında bulundu.
Arjantin’de askeri diktatörlük döneminde kaybedilen en az 30 bin kişinin akıbetini soran Plaza de Mayo Anneleri'nin kurucularından Nora Morales de Cortiñas 94 yaşında vefat etti.
Selahattin Demirtaş, Cumartesi Anneleri'nin kayıplarının akıbetini sordukları 1000. haftada bir mektup gönderdi: İçeride de olsak dışarıda da siyasetçiler olarak sizin karşınızda mahcubuz. Halen sizin acılarınızı dindiremediğimiz için mahcubuz...
DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, adalet mücadelesi için 1000. kez Galatasaray Meydanı'nda buluşan Cumartesi Annelerine destek mesajı yayımladı: İnsanlık suçlarının failleri ve sorumlularının adalet önünde cezalandırılması gerekir.
Cumartesi Anneleri'nin 1000'inci haftası nedeniyle Antep ve Adana'da destek eylemleri düzenlendi. İHD şubeleri tarafından düzenlenen eylemlerde Cumartesi Anneleri'nin 1995'ten bu yana sürdürdüğü hakikat ve adalet mücadelesine dikkat çekildi.
Cumartesi Anneleri, 29 yıldır Galatasaray Meydanı'nda eylemde. Mücadelelerinde 1000’inci haftaya giren Cumartesi Anneleri, altı yıl sonra ilk defa bariyerlerin gölgesinde değil ‘hafıza mekan'larında anmalarını yaptı: "Arayışla geçen bir ömür..."
Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezası verilen ve milletvekilliği hukuksuz biçimde düşürülen avukat Can Atalay, Cumartesi Anneleri'nin 1000. haftadaki buluşmasında destek mesajı yayımladı: "Kaybedenler kaybedecek, bundan emin olalım. Hep birlikte mücadele ed
Cumartesi Anneleri’nin, kaybedilen ve katledilen yakınları için sürdürdükleri adalet arayışının bininci haftasında Galatasaray Meydanı’nındaki polis bariyerleri kaldırıldı. Bugün meydanda kitlesel eylem yapılacak.
Cumartesi Anneleri 27 Mayıs'ta kayıp yakınlarını ve faili meçhul cinayet mağdurlarını anmak ve adalet arayışlarını duyurmak amacıyla bininci kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelecek. 27 Mayıs 1995'ten beri süren eylem 29. yılına girdi.
Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 29 yıldır aynı yerde eylemde. Mücadelelerinde 1000’inci haftaya giren Cumartesi Anneleri, “1000’inci hafta milat olsun yasaklar kalksın” sözleriyle taleplerini yeniledi.
Adalet Bakanlığı önünde eylemini sürdüren Emine Şenyşar için bugün yapmayı planladığı basın açıklaması, Cumartesi Anneleri’nin 1000’inci hafta eylemlerinden dolayı 31 Mayıs tarihine ertelendi.
Cumartesi Anneleri, yarınki 1000'inci buluşma öncesi, dijital destek kampanyası başlattı. Cumartesi Anneleri'nin hak arayışına destek vermek isteyenler sanal ortamda Galatasaray Meydanı'na karanfil bırakabiliyor.
Claude Meillassoux'nun Heretik Yayınları'ndan çıkan 'Kadınlar, Ambarlar ve Sermayeler' adlı çalışmasından Serdar Korucu'nun 'Cumartesi Anneleri: Galatasaray Meydanı'nda 1000 hafta' kitabına kadar sekiz eser ile haftanın öne çıkanları...
Bandista'nın "Benim Annem Cumartesi" şarkısını yorumlayan Teoman "Öneri bana Cumartesi Anneleri tarafından geldi. Gelebilecek negatif tepkileri sezdim ama bu teklifi reddetmeyi bir an bile düşünmedim" dedi.
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın bu cumartesi 1000'inci hafta oturumunun Galatasaray Meydanı'nda daha geniş bir katılımla yapılacağını söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Cumartesi Anneleri’nin bu cumartesi 1000. kez toplanacağını hatırlatarak, Galatasaray Meydanı’nı annelere açma çağrısı yaptı.
Yeni Zelandalı 39 milletvekili, Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın 1000'inci buluşması öncesinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya mektup yazdı: "Mahkeme kararlarına uyulsun, engelleme son bulsun."
Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Temsilciliği'nin iş birliğiyle düzenlenen Gözaltında Kayıplar Haftası programı belli oldu. Etkinlikler, Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın 1000. Hafta Buluşması'na ithaf edildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.