Cumartesi Anneleri, 1031’inci haftadaki açıklamalarında 23 Aralık 1980 tarihinde Maraş Katliamı'nın yıl dönümünde pankart astığı için gözaltına alınarak kaybedilen Mahmut Kaya'nın akıbetini sordu.
Cumartesi Anneleri, 1027’nci haftada da Galatasaray Meydanı'ndan seslendi. 30 yıl önce gözaltında kaybedilen Ahmet Yetişen’in akıbetini sordu.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1018’nci haftasında da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Hak savunucuları bu hafta gözaltına alındıktan sonra öldürülmüş halde bulunan Abdülmecit Baskın için adalet istedi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1016’ıncı haftasında 12 Eylül sonrası gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır’ın akıbetini sordu. Ağabey Mikail Kırbayır, "Bu topraklarda ne hazin ki adaletin adresi meçhuldür" dedi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, 1005’inci haftasında da Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Bu hafta, gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Abdulvahap Ateş’in akıbeti soruldu.
Cumartesi Anneleri, 1004. hafta eylemlerinde, Hakkari’de 30 yıl önce gözaltında kaybedilen Mehmet Zeki Doğan’ın akıbetini sorarak adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti: "Ailesi 30 yıldır evladının başına gelenleri öğrenemedi.”
Cumartesi Anneleri, bir kez daha bariyerlerle kapatılan Galatasaray Meydanı’nda 1001'inci kez bir araya geldi. Anneler, 1994'te Lice'de gözaltında kaybedilen Mustafa, Fahri, Ramazan, Ekrem ve Ali Bulut’un faillerin açığa çıkarılması çağrısında bulundu.
Cumartesi Anneleri, 29 yıldır Galatasaray Meydanı'nda eylemde. Mücadelelerinde 1000’inci haftaya giren Cumartesi Anneleri, altı yıl sonra ilk defa bariyerlerin gölgesinde değil ‘hafıza mekan'larında anmalarını yaptı: "Arayışla geçen bir ömür..."
Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için 29 yıldır aynı yerde eylemde. Mücadelelerinde 1000’inci haftaya giren Cumartesi Anneleri, “1000’inci hafta milat olsun yasaklar kalksın” sözleriyle taleplerini yeniledi.
Cumartesi Anneleri, yarınki 1000'inci buluşma öncesi, dijital destek kampanyası başlattı. Cumartesi Anneleri'nin hak arayışına destek vermek isteyenler sanal ortamda Galatasaray Meydanı'na karanfil bırakabiliyor.
AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Cumartesi Anneleri/İnsanları'nın bu cumartesi 1000'inci hafta oturumunun Galatasaray Meydanı'nda daha geniş bir katılımla yapılacağını söyledi.
Cumartesi Anneleri 999’uncu haftalarında 30 yıl önce gözaltında kaybedilen Selim, Hasan ve Cezayir Örhan’ın akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Yetkileri göreve çağıran hak savunucuları etkin soruşturma talep etti.
Cumartesi Anneleri 996’ncı haftalarında 43 yıl önce gözaltında kaybedilen Nurettin Yedigöl’ün akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Açıklamayı okuyan Ümit Efe, "Yedigöl’ün işkenceye uğradığına şahidim" dedi.
Cumartesi Anneleri, bu hafta 29 yıl önce gözaltında kaybettirilen Ali İhsan Dağlı’nın akıbetini sordu. Hak savunucuları, kaç yıl geçerse geçsin kayıpları için adalet istemekten vazgeçmeyeceklerini belirtti.
Üzeyir Kurt, 29 yıl önce asker ve korucular tarafından gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Cumartesi Anneleri/ İnsanları, ‘Etkin soruşturma ve kovuşturma yürütülmesi talebimizi yineliyoruz’ dedi.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, Yüksekova’da 27 yıl önce işkenceyle gözaltına alınan ve daha sonra kurşuna dizilip yakılan Abdulkerim Yurtseven, Mikdat Özeken ve 13 yaşındaki Münür Sarıtaş’ın faillerini sorarak, adalet talebinde bulundu.
Cumartesi Anneleri/İnsanları, Mardin'in Dargeçit ilçesinde 27 yıl önce gözaltına alındıktan sonra kaybedilenlerin akıbetini sordu. Cumartesi Anneleri/İnsanları, ‘Dargeçit JİTEM Davası’nda cezasızlığa son, adalet istiyoruz’ dedi.
Gözaltında 31 yıl önce kaybettirilen Hüseyin Toraman için yargıya adalet çağrısında bulunan Cumartesi Anneleri, ‘Fail ve sorumluların yargılanmasını sağlayacak adımları atın’ dedi.
Bayramın ilk günü Galatasaray Meydanı'na karanfil bırakarak gözaltında kaybedilen sevdikleriyle bayramlaşan Cumartesi Anneleri, 'Bizim çiçek bırakacağımız bir mezarımız yok' dedi.
Geçen hafta 900’üncü eylemlerine yönelik engellere karşı hukuk örgütlerindeki sessizliği eleştiren Cumartesi Anneleri, 'Kayıplarımızı aramaktan da, Galatasaray’dan da vazgeçmiyoruz' dedi.
Haklarındaki davayla anayasanın hiçe sayıldığını söyleyen Cumartesi Anneleri, 'Temel hak ve özgürlüklerimizi iktidarı elinde bulunduranların istismar etmesine izin vermeyeceğiz' dedi.
700'üncü hafta buluşmasında gözaltına alınan ve 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet' suçundan yargılanan 46 kişiye açılan davanın 4'üncü duruşması bugün görülecek.
Cumartesi Anneleri 861. hafta açıklamalarında iktidara seslendi: "Barışçıl toplanma hakkı Anayasa’nın ve uluslararası sözleşmelerin güvencesindedir."
Cumartesi Anneleri, Galatasaray meydanından sürülmüş. Cumhuriyet’in 50. Yıl onuru kilitli, zincir ve çelik bariyerlerle kuşatılarak esir alınmış
İktidarın kadınlara karşı savaş açtığını söyleyen HDP'li vekiller, 'İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz' dedi.
'Bu coğrafyada büyük acılar yaşayan annelerin beklentisi bir daha acı yaşamamak ve çocuğunu sağ olarak görmektir. Bu bütün annelerin beklentisidir.'
Cumartesi Anneleri, 700'üncü hafta basın açıklaması nedeniyle açılan davaya tepki göstererek yaptıkları açıklamada, ’Mahkemede haykırdık: davalı değil, davacıyız’ dedi.
Ne yazık ki geçen yıllara ve değişen iktidarlara rağmen siyasi tarihinin ve yönetim zihniyetinin değişmemesinden dolayı ne kayıplar ne de failler hakkında değişen bir şey olmadı.
'Cuma akşamları saat 21.00’da @CmrtesiAnneleri Twitter hesabından duyurulacak etiketi kullanarak onların sesine sesinizi katın.'
BM toplantısında yaşananlar iktidarın ikiyüzlülüğünün net bir teşhiridir. 1995’ten beri 'kayıplar nerede' diyen anneleri döven, ‘terror’le ilintileyen, ‘paçoz’ diyen onlar değilmiş gibi…
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.