MİT destekli savunma sanayi operasyonu: Çok sayıda uzay ve uçak mühendisi gözaltında

MİT destekli savunma sanayi operasyonu: Çok sayıda uzay ve uçak mühendisi gözaltında
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen 'FETÖ' soruşturması kapsamında 13 mühendis hakkında gözaltı kararı verildi.

Foto: Arşiv


Ankara’da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) desteğiyle savunma sanayisine yönelik yürütülen ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında, aralarında daha önce TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN gibi kritik savunma sanayisi kurumlarında çalışan 3'ü aktif görevde 13 mühendis hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma, MİT Başkanlığıyla koordineli olarak yürütüldü.

Büfe, ankesörlü hatlardan Gülen cemaati sorumlularıyla haberleştikleri iddia edilen, aralarından birinin ByLock kullandığı ileri sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi.

GÖZALTI KARARI VERİLENLER UZAY, UÇAK VE BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ

Daha önce savunma sanayi alanında faaliyet gösteren TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK ve Savunma Sanayii Başkanlığı gibi kurum ve kuruluşlar bünyesinde çalışan ve ilişiği kesilen 10 kişi ile 3’ü aktif görevde olan toplan 13 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. TRT Haber’in haberine göre Şüphelilerin çoğunluğunun elektrik-elektronik, makine, bilgisayar, havacılık ve uzay, uçak mühendisi olduğu öğrenildi. 

‘DEVLET SIRRI’ KAPSAMINDAKİ PROJELERDE YER ALMAMIŞLAR

Örgütün savunma sanayi kuruluşlarına sızmış mensuplarının, devlet sırrı kapsamında yürütülen projelerde görev almadıkları belirtildi.

Öne Çıkanlar