Mithat Sancar: Dileriz ırkçı bir cinayet değildir, dileriz nefret cinayeti değildir

Mithat Sancar: Dileriz ırkçı bir cinayet değildir, dileriz nefret cinayeti değildir
HDP Eş Genel Başkanı, Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü belirtilen Barış Çakan hakkında, 'Bize gelen bilgi tereddüde yer bırakmayacak şekilde bunun ırkçı bir cinayet olduğuydu' dedi.

ARTI GERÇEK- Artı TV'de yayınlanan "Söz Bizim" programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara'da Kürtçe müzik dinlediği gerekçesi ile öldürüldüğü öne sürülen Barış Çakan cinayeti hakkında konuştu. Ailesinin cinayettin hemen ardından olayın Kürtçe müzik dinleme nedeniyle yaşandığı yönünde beyanlarda bulunması ancak daha sonra bu beyanlarını geri çekmesini değerlendiren Mithat Sancar "Dileriz bu bir nefret cinayeti olmasın, ırkçı bir cinayet olmasın. Bu bizi rahatlatacaktır" dedi.

Mithat Sancar, cinayet ile ilgili ilk günden beri aile ile irtibatta olan HDP'lilerin aktardıklarının da içinde yer alacağı ayrıntılı rapor hazırlayacaklarını ve bu raporu ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklayacaklarını kaydetti.

Sancar, "Bize gelen bilgi tereddüde yer bırakmayacak şekilde bunun bir ırkçı cinayet olduğuydu. Bu konuda hazırlayacağımız detaylı raporu ileride açıklayacağız, Dileriz ırkçı bir cinayet değildir dileriz nefret cinayeti değildir. Bu bizi rahatlatacaktır " diye konuştu.

HDP'nin dün açıkladığı "tutum belgesi" hakkında da değerlendirmeler yapan Mithat Sancar, önümüzdeki dönemde muhalefetle olası işbirliğinin nasıl olacağına dair özetle şunları söyledi:

"Savaş politikalarının uygulandığı yer Suriye. Suriye'de üç yer için teskere çıkarıldı ve biz (o dönem) muhalefeti uyardık. 'İktidar kendisini bu politikalar üzerinden sağlamlaştırmaya çalışıyor' dedik. 'İçeride iktidarını güçlendirmek için başvurduğu dış operasyonlar' dedik. (Muhalefetin) Bununla yüzleşme zamanı geldi. Muhalefet bu geçmiş deneyimden bir ders çıkarmalı. Libya'ya karşı çıktınız, neden ayrı tavrı Suriye'de göstermediniz? Muhalefete sorumuz budur. Barışçıl dış politika hepimizin ortak kabulüdür... Siyasi partiler kanununda bir değişiklik yapılacaksa bunun prensipler etrafında yapılmasını isteriz."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar