Mohsen Namjoo’nun Van konseri de iptal edildi, Biletix satışları iptal etti

Mohsen Namjoo’nun Van konseri de iptal edildi, Biletix satışları iptal etti
İslamcı grupların hedef gösterdiği İranlı müzisyen Mohsen Namjoo’nun Türkiye'de vermeyi planladığı 5 konserden üçü iptal edildi.

Mohsen Namjoo’nun Bursa ve Konya’daki konserlerinin ardından 10 Aralık'ta Van'da gerçekleştirilmesi planlanan konseri Van Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından iptal edildi. 

İran'ın 'Bob Dylan'ı olarak bilinen Mohsen Namjoo Aralık ayından Türkiye'de  konser vermeyi planlıyor. Namjoo'nın konserlerine bilet satışları başlamışken islamcı grupların hedefi oldu.  Mohsen Namjoo’nun Bursa ve Konya’daki konserlerinin ardından 10 Aralık'ta Van'da gerçekleştirilmesi planlanan konseri Van Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından iptal edildi. 

KONSER İPTALİ İÇİN KAMPANYA BAŞLATILMIŞTI

Daha önce birçok etkinliği iptal edilmesi için hedef gösteren 'Müdafaa-i İslam Hareketi’ adlı oluşum ve Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, Mohsen Namjoo’nun konserinin iptal edilmesi için kampanya başlattı.

Kampanyanın gerekçesini Namjoo'nun şarkılarında Kuran ayetlerinin kullanması olarak açıklıyorlar.

'İLHAM KAYNAĞIM OLAN KUR'AN-I KERİM'LE ASLA ALAY ETMEDİM'

İranlı müzisyen Mohsen Namjoo, 2-10 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de vermeyi planladığı beş konserin İslamcı gruplar tarafından hedef gösterilmesi ve iptal edilmesini istemesine karşı mektup yazdı.

Kuran-ı Kerim’in kendisi için her zaman ilham kaynağı olduğunu belirten Namjoo, mektupta, "Ben bir Müslümanım ve kendime asla başka bir inanca ait olarak görmedim. Her zaman ilham kaynağım olan Kur'an-ı Kerim'le asla alay etmedim. O’nu küçük düşürmedim. Kur'an'ın hiçbir ayetini değiştirmedim. Bu ciddi ve asılsız bir suçlamadır. Yayılan iftiraların aksine Allah'a dua ettiğim Mojir 2016 şarkımı dinlemenizi tavsiye ediyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar