Molly bebek embriyosu dondurulduktan 27 yıl sonra doğdu

Molly bebek embriyosu dondurulduktan 27 yıl sonra doğdu
ABD'de embriyosunun dondurulmasından 27 yıl sonra bir bebek dünyaya geldi. İsmi Molly olan bebek bir aylık ama teknik açıdan 29 yaşındaki annesinden sadece iki yaş 'küçük'.

ABD, embriyosu 27 yıl önce dondurulan ve bir ay önce doğan, teknik olarak da annesinden sadece bir yıl genç olan Molly Gibson'ı konuşuyor. Embriyosu Ekim 1992'de dondurulan Molly, 'en uzun süre dondurulan embriyo' alanında ablası Emma'nın rekorunu kırdı.

Duvar'ın CNN'den aktardığı habere göre, Molly'nin embriyosu geçtiğimiz şubat ayında Tennessee eyaletinde, Tina ve Ben Gibson tarafından 'evlat edinildi'. Tina Gibson, Molly'yi ekim ayında, embriyonun dondurulmasından yaklaşık 27 sene sonra doğurdu. Molly doğduğunda 3.2 kg ağırlığındaydı.

Çift, ilk çocukları Emma'yı da aynı yolla dünyaya getirmişti. Embriyosu 24 yıl dondurulduktan sonra Kasım 2017'de doğan Emma, 'en uzun süre dondurulup dünyaya gelen' embriyo olarak tarihe geçmişti. Molly şimdi, ablası Emma'nın da rekorunu kırmış oldu.

Tina ve Ben Gibson çifti, iki çocuklarında da Ulusal Embriyo Bağış Merkezi'nden yardım aldı. Bu merkezde, tüp bebek yapmak isteyen ailelerin dondurmaya karar verdiği fazladan embriyolar tutuluyor. Başka aileler, bu embriyoları 'evlat edinebiliyor' ve yumurtanın annenin karnına transfer edilmesi sonucu doğum sağlanıyor.

Öne Çıkanlar