Moskova'da Nazilere karşı kazanılan Zafer'in 75. yılı kutlandı

Moskova'da Nazilere karşı kazanılan Zafer'in 75. yılı kutlandı
Rusya'nın çok görkemli bir şekilde kutlamaya hazırlandığı Zafer'in 75. yılı, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sınırlı etkinliklerle kutlandı.

Nazi Almanyası'nın İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyet güçleri karşısındaki yenilgisinin 75. yıl dönümü nedeniyle Moskova'da kutlamalar yapıldı. Rusya'nın çok görkemli bir şekilde kutlamaya hazırlandığı Zafer'in 75. yılı, yeni tip koronavirüs salgını (Covid-19) nedeniyle sınırlı etkinliklerle kutlandı.

Tören, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin Sarayı'nın dış duvarındaki Ebedi Ateş Anıtı'na çiçek koymasıyla başladı. Bugünün en önemli ve en değerli bayram olduğunu ifade eden Putin, tüm gazilerin ve Rus halkının bayramını kutladı.

Sputnik'teki habere göre, "Zafer'in manevi değeri asla değişmeyecek, bu bizim gururumuz. Omuz omuza duran farklı milletlerden insanlardan oluşan Sovyet halkının büyük, fedakar başarılarının ebedi olarak tanınmasına çok büyük önem veriyoruz" diyen Putin, şu ifadeyi kullandı:

"Kahramanlarımız anavatanı, gelecek nesillerin hayatlarını kurtardı, Avrupa'yı özgürleştirdi, dünyayı korudu, kent ve kasabaların yeniden kurulmasını sağladı, çok büyük başarılar kazandı. Büyük Anavatan Savaşı gazilerinin görkemli başarıları hiçbir şeyle ölçülemez ve paha biçilemez. Ortak hafıza ve ortak umutlar, ortak hedeflerimiz, günümüz ve geleceğimiz için taşıdığımız sorumluluk bizleri birleştiriyor. Hep birlikte olduğumuzda yenilmez olduğumuzu biliyoruz ve buna inanıyoruz."

Putin'in mesajlarının ardından Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava gösterisi izlendi. Gösteride 75 uçak ve helikopter yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar