Muammer Keskin: Şişli'de kapanmış ne kadar tiyaro varsa yeniden hayata geçiriyoruz

Muammer Keskin: Şişli'de kapanmış ne kadar tiyaro varsa yeniden hayata geçiriyoruz
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, 'birkaç müjde verebilirim' diyerek, bölgedeki tiyatroların yeniden hayata kazandırıldığını söyledi.

ARTI GERÇEK- ARTI TV'de ekrana gelen "Nazım Alpman ile Gün Başlıyor" programına Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin konuk oldu. Keskin, Şişli belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi verirken, çok sayıda sosyal projeyi hayata geçirdiklerini ve toplumcu belediye anlayışını inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.

'KAPANMIŞ OLAN NE KADAR TİYATRO VARSA HEPSİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ'

Keskin, "Şişli'nin kültür ve sanatla ilgili yerlerinin kapanmış olması bizi de son derece olmusuz etkileyen işlerdi. Şimdi size birkaç müjde verebilirim" diyerek şu bilgileri paylaştı:

"Kenter Tiyatrosu, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yeniden dizayn ediliyor ve bir tiyatro olarak yeniden hayata geçiriliyor. Yine Hadi Çaman Tiyatrosu var, Milli Eğitim'e ait, görüşmelerimizi tamamlıyoruz. Eski bir salondu, onu yenileyeceğiz ve İstanbul halkına kazandırmaya çalışacağız. Yine Şişli'deki Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nu Şişli Tiyatrosu olarak yeniden hayata geçiriyoruz, bitti bütün işlemleri. Bizim bölgemizde kapanmış olan ne kadar tiyatro varsa hepsini yeniden hayata geçiriyoruz teker teker." 

'GÖREVE GELDİĞİMDE ÇALIŞANLAR SON 4 AYDIR ÜCRETLERİNİ ALAMAMIŞTI'

Belediyede "katılımcı bütçe" projesini kalıcı şekilde hayata geçirmek istediklerini söyleyen Keskin, "Göreve geldiğimde Şişli Belediyesi çalışanları 4 aydır ücretlerini alamamıştı. Ta 2017'den bu yana da birikmiş ücretleri vardı. Şişli Belediyesi'ni çok ciddi bir mali disipline kavuşturarak, geçen hafta itibariyle çalışanlarımıza 1 lira borcumuz kalmadı, hepsini ödedik" dedi. Keskin, "Bir projemiz daha var: Katılımcı bütçe" diyerek, şu ifadeleri kullandı:

'KATILIMCI BÜTÇEYİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLMANIN HESAPLARINI YAPIYORUZ'

"Dünyada 36 ülkede uygulanan katılımcı bütçeyi hayata geçiriyoruz. Bütün komşularımız, bileşenler ve STK'lerle ve Kent Konseyimizle ortaklaşarak Şişli'nin bütçesini, yapılması gereken harcamalar çıktıktan sonra, kalan miktarı Şişli halkıyla, Şişli'deki 25 mahallemizin katılım planıyla birlikte belirleyip hangi mahalleye öncelikli hizmet götürmemiz gerektiğini komşularımla birlikte karar vereceğiz. Bu daha önce birkaç kez ülkemizde denendi ama başarılı örnekleri olmadı. Bizde dünyada 36 ülkede 200'den fazla belediyenin yaptığını, Şişli'de katılımcı bütçeyi gerçekleştirmiş olmanın hesaplarını yapıyoruz. Komşularıma da ricada bulunuyorum, bu kurullara katılsınlar, söz haklarını kullansınlar ve 5 yılda bir oy atmanın ötesinde toplumcu bir belediyeyi hayata geçirmenin koşullarını beraber yaratmış olalım diye düşünüyorum." 

 

Öne Çıkanlar