Müftülükten Kuran kursunda çocuk istismarına değil, haberlere tepki: Neden gündeme getiriyorsunuz?

Müftülükten Kuran kursunda çocuk istismarına değil, haberlere tepki: Neden gündeme getiriyorsunuz?
Barış Pehlivan: Bir görüntü izledim. AKP Milletvekili Celalettin Güvenç vardı videoda. Çocukların istismar edildiği Arınç Kuran Kursu’nda bir ‘icazet töreni’ düzenleniyordu...

Kahramanmaraş İl Müftülüğü’nün "Toplum Yararına Çalışma Projesi" kapsamında çalışan bir 'hocanın' Arınç Kuran Kursu’nda çocuklara yönelik sistematik cinsel istismarı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. İstismarı gündeme getiren gazeteci Barış Pehlivan, olayla ilgili aradığı Kahramanmaraş Müftülüğü yetkilisinin çocuk istismarı haberine ‘eski bir olay’ dediğini belirterek, ‘Neden gündeme getiriyorsunuz?’ diye çıkıştığını yazdı. Pehlivan, istismarla ilgili aradığı müftülüğün olayı gündeme getirmesinden ötürü kendisine kızgın olduklarını belirterek, "Müftülük personeline göre, yaşanan cinsel istismar bir hataydı sadece! Onu yazmam yerine, Kuran kurslarındaki başarılardan dolayı teşekkür etmem gerekirdi! Böyle denildi telefonda" ifadelerini kullandı.

Maraş’ta il müftülüğünün "Toplum Yararına Çalışma Projesi" kapsamında Arınç Kuran Kursu’nda ‘hoca’ olarak çalışan Ruhullah Çelik’in, erkek çocukları sistematik şekilde istismar ettiği ortaya çıkmış, kurs hocasının istismardan sonra çocuklara hükümetin propaganda aracı haline gelen TRT'nin Diriliş Ertuğrul adlı dizisini izlettiği gündeme oturmuştu. Olayın, cinsel istismara maruz kalan çocuklardan birinin yaşananları babasına anlatmasıyla ortaya çıktığı açığa çıkmıştı. Geçen yıl yaşanan olayda çocuğun babasının il müftülüğüne gittiğini ve olayın daha sonra savcılığa intikal ettiği, uzman raporlarıyla da çocukların doğru söylediği ve savcılığın istismarı kanıtladığı geçtiğimiz hafta basına yansımıştı. Kurs hocası Çelik ise 12 yaşından küçük çocuklara cinsel istismar suçundan tutuklandı.

Hoca Ruhullah Çelik’in çocuklara istismarda bulunduğu Arınç Kuran Kursu’nun asıl sahibinin bir tarikat olduğunu belirten Pehlivan, Cumhuriyet gazetesindeki bugünkü köşe yazısında, söz konusu tarikatı ve bağlantılarını yazdı. Kursun bağlı olduğu tarikatını Nakşibendi tarikatı olduğunu ifade eden Pehlivan, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı AKP Milletvekili Celalettin Güvenç'in ise çocukların istismar edildiği kurs ile ilişkisi olduğunu kaleme aldı.

Pehlivan’ın çocukların istismara uğradığı Kuran kursunun bağlantıları ve AKP ile ilişkisine dair yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

MÜFTÜLÜK İSTİSMARA DEĞİL HABERLEŞTİRİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

""Eski bir olayı neden gündeme getiriyorsunuz?"

Telefonun ucundaki ses böyle diyordu.

Küçük çocuklara cinsel istismarın yaşandığı Kuran kursuna dair sorularım vardı. Daha sağlıklı bilgi almak için kursun olduğu Türkoğlu ilçesindeki müftülüğü aradım. Bir yetkiliyle görüşmek istedim. Bunun üzerine kendisini "memur" olarak tanıtan müftülük personeli İrfan Aydoğan’la konuşmaya başladım.

Önceki Arka Bahçe’deki yazımı okumuşlar ve öfkelenmişlerdi. Girişteki soruyla muhatap oldum. İstismara uğrayan küçük çocuğun geçen yıl babasına açılmasıyla ortaya çıkan rezaletin duyulması rahatsız etmişti.

Yetmedi..."

MÜFTÜLÜK PERSONELİNDEN PEHLİVAN’A: İSTİSMAR BİR HATAYDI, ONUN YERİNE KURAN KURSUNUN BAŞARILARI YAZILMALIYDI

"Müftülük personeline göre, yaşanan cinsel istismar bir hataydı sadece! Onu yazmam yerine, Kuran kurslarındaki başarılardan dolayı teşekkür etmem gerekirdi! Böyle denildi telefonda... "

‘ÇOCUKLARIN İSTİSMAR EDİLDİĞİ KURSUN SAHİBİ NAKŞİBENDİ TARİKATI’

"Hem müftülükle görüşmemde hem de diğer kaynaklardan edindiğim izlenim şu yöndeydi:

Hoca Ruhullah Çelik’in çocukları istismar ettiği Arınç Kuran Kursu’nun asıl sahibi bir tarikattı.

O tarikatın da Nakşibendi olduğu konuşuluyordu.

Tarikatın kollarından olan, kökeni Şeyh Ali Arınci’ye uzanan Arınç İlim Yayma Derneği çatısı altındaki bir Kuran kursuydu orası.

Diyanet ise sadece "denetlemekle" yükümlüydü.

Aileler çocuklarını doğu illerinden getirip teslim ediyordu."

Tüm bu denklem de tarikatların binlerce çocuğu nasıl içine hapsettiği gerçeğini bir kez daha hatırlatıyordu."

‘BİR GÖRÜNTÜ İZLEDİM, AKP’Lİ GÜVENÇ ÇOCUKLARIN İSTİSMAR EDİLDİĞİ KURSTA İCAZET TÖRENİ DÜZENLİYORDU’

Son bir görüntü izledim...

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı AKP milletvekili Celalettin Güvenç vardı videoda.

Güvenç’in Erzurum’da valiyken Fethullahçıların tecavüz dosyasını nasıl kapattığını çok kez yazdım. Şimdi yine o karşıma çıkmıştı.

Şöyle ki...

Yıl: 2019.

Çocukların istismar edildiği Arınç Kuran Kursu’nda bir "icazet töreni" düzenleniyordu."

ŞEYHLERİ SELAMLAYIP, TARİKAT KURSU HAKKINDA ‘KUTSAL İLİM MECLİSİ’ DEMİŞ

Sahneye Celalettin Güvenç çıkıyor, "Muhterem Seydam" diyerek oradaki şeyhleri selamlıyordu. Sonra Arınç Kuran Kursu’nun "mübarek, ilim ve irfan meclisi" olduğunu anlatıyordu.

Bakmayın okuduğunuza, bazen kelimeler kifayetsiz kalıyor."

‘CHP’DE ŞÜPHE BIRAKAN ÖLÜMLER’

Pehlivan yazısında ayrıca CHP’deki ölümlere dikkat çekti. Parti içinde bu ölümlerin konuşulmaya başlandığını ve 'şüpheli' bulunduğunu belirterek şunları yazdı:

"Sadece son iki aydaki haberlerden okuyorum: 

CHP Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral, Antalya’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

CHP Silifke Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Batuhan Uysal Mersin’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

CHP Hendek Gençlik Kolları Başkanı Anıl Tanrıkulu Sakarya’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

CHP Mudurnu Gençlik Kolları Başkanı Şafak Duman apartmanın dördüncü katından düşerek hayatını kaybetti. 

Saydığım isimler sadece yönetici olanlar ve liste uzayıp gidiyor. Gençlik kolları üyelerinin ardı ardına hayatını kaybetmesini yazmadım bile...

Duydum ki gençlerin bu ani ölümleri CHP içinde de konuşulmaya başlanmış.

"Gençlik örgütünün üstünde kara bulutlar dolaşıyor" diyen de var, ölümleri şüpheli bulan da...

Haberlerde sunulanın arkasında başka bir gerçek mi yatıyor, şu an bilinmiyor. Bilinen şu ki: CHP’lilerin kafasında bu ölümlere dair çok soru işareti dolanıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar