Muhalefet: Erdoğan bize cevap yetiştirmek için grup toplantısının gününü değiştirdi

Muhalefet: Erdoğan bize cevap yetiştirmek için grup toplantısının gününü değiştirdi
AKP her salı muhalefetten önce yaptığı grup toplantısını çarşambaya aldı. Erdoğan'ın bu değişikliği muhalefetin eleştirilerine yanıt vermek için yaptığını belirten CHP ve HDP tepkili.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin her salı günü TBMM’de düzenlediği grup toplantısının gününü değiştirdi. İlk olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacağım" dediği hafta günü değişen AKP grup toplantısı bu hafta da çarşamba yapıldı.

İYİ Parti Grubu'nun saat 09.30'daki toplantısıyla başlayan ve 10.30'da MHP, 11.30'da AKP, 12.30'da HDP son olarak da 13.30'da CHP Grubu'nun toplanmasıyla süren Meclis programında gelenek bozuldu. HDP ve CHP grup toplantılarında kendisine yöneltilen ve bir bölümü de canlı yayımlanan eleştirilere yanıt veremeyen Erdoğan'ın, konuşma yaptığı grup toplantısının çarşamba gününe alınması talimatı verdiği öğrenildi.

"CEVAP YETİŞTİRMEK İSTİYOR"

Erdoğan’ın Grup Toplantısı’nı çarşamba gününe alması, "Muhalefetin eleştirilerine karşı savunma pozisyonuna geçti" yorumlarına neden oldu.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Cumhurbaşkanı'nın, AKP Genel Başkanı sıfatıyla TBMM grup toplantıları yapması çok doğaldır, buna bir laf edecek halimiz yok. Grup toplantılarının çarşamba gününe alınmasını ise şöyle yorumluyorum, eskiden biz Erdoğan'a cevap veriyorduk, belli ki şimdi Erdoğan muhalefete cevap yetiştirmek gibi bir zorunluluk hissetmiş" dedi. Bu durumun AKP’de yaşanan güven kaybının bir işareti olduğunu düşünen Altay, "Kendisini defans ve savunmaya çekme noktasına gelmesi, iktidarın uygulamalarının kamu vicdanında, kamuoyunda çok olumlu karşılanmadığını gördüklerinin işaretidir" diye konuştu.

"KENDİSİNİ FARKLI GÖRÜYOR, BU MECLİS TEAMMÜLLERİNE AYKIRI"

HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki de gün değişikliğinin Erdoğan’ın kendisini "herkesten farklı görmesinden" kaynaklandığını ifade etti. Tiryaki, "Kendisini her anlamda bambaşka bir yere koyan Cumhurbaşkanı, diğer partilerle aynı günde grup toplantısı yapmayı uygun görmüyor. Herhangi bir partinin başkanı olmadığını vurgulamak istiyor. ‘Diğer siyasi partiler salı yapabilir ama ben onlar gibi yapmam’ demek istiyor. Bu durum Meclis teamüllerine uygun değildir" dedi.

Erdoğan’ın salı günü grup toplantısı yapması gerektiğini söyleyen Tiryaki, "Salı günleri dışında yapılan toplantıların mazerete bağlı ve geçici olması gerektiğini düşünüyoruz. Her parti istediği gün istediği saatte toplantı yapamaz. Erdoğan, Meclis hukukunu tanımalı ve iç işleyişi bozmamalıdır" diye konuştu.

Öne Çıkanlar