Muharrem İnce: 50 artı 1'i biz alacağız

Muharrem İnce: 50 artı 1'i biz alacağız
İnce, 'Parti genel başkanlarının açık oturuma çıkmasını teklif ediyorum. Gelin, Türkiye'nin sorunlarını nasıl çözeceğimizi milletin gözünün önünde tartışalım' çağrısında bulundu.

Partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Çatı aday önermek, Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürmektir. Bunu doğru bulmuyorum. Bizim Memleket Partisi olarak özgüvenimiz yüksektir, 50 artı 1'i biz alacağız" iddiasında bulundu.

Memleket Partisi  MYK'sı Genel Başkan İnce başkanlığında toplandı. İnce, partisinin genel merkezindeki toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Siyasetin gündeminde erken seçim tartışması olduğunu ifade eden İnce, erken seçim olabilmesi için ya Cumhurbaşkanı'nın iradesi ya da 360 milletvekilinin onayının gerektiğini, her ikisinin de iktidarın elinde olduğunu söyledi.

"Demokratik yollardan bu iktidarı değiştirmemiz lazım. Bunların ömrü doldu. Biz, Memleket Partisi olarak seçime hazırız" diyen İnce, seçime girme şartlarının kolaylaştırılması gerektiğini savundu.

İKTİDARA PANDEMİ YÖNETİMİ ELEŞTİRİSİ

İnce, salgın sürecinin bir sağlık sorunu olmanın ötesine geçtiğini, bu dönemde gelir dağılımının daha da bozulduğunu, eğitimin, tarımın, turizmin çöktüğünü ileri sürdü.

Günübirlik politikalarla Türkiye'nin sorunlarının çözülemeyeceğini, sorunları çözebilmek için ciddi, gerçekçi yapısal programlara ihtiyaç bulunduğunu söyleyen İnce, "Memleket Partisi olarak önerilerimiz şunlardır; yargı güçlenmelidir, hukuk eşittir ekmektir. İkinci olarak riskler azaltılmalı, keyfilik son bulmalı, üretim artırılmalıdır. Kararname ile faizin düşmeyeceğini herkes öğrenmelidir." diye konuştu.

AÇIK OTURUM TEKLİFİ

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, medyada partilerine yeterince yer verilmediğini, CHP'ye yakın medyanın da baskı ile Memleket Partisine yer vermediğini ileri sürdü.

İnce, "Parti genel başkanlarının açık oturuma çıkmasını teklif ediyorum. Gelin, Türkiye'nin sorunlarını nasıl çözeceğimizi milletin gözünün önünde tartışalım" diye konuştu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, daha önce yaptığı açıklamaların aksine ana dilde eğitimle ilgili şunları söyledi:

"Biz çocuklarımıza 3 dil öğreteceğiz. Birinci olarak resmi dilimiz olan Türkçeyi. İkinci olarak, çocuklara evlerinde annelerinden öğrendikleri dili, bir de uluslararası dil öğreteceğiz. Hiçbir devlet, çocuğun anasından öğrendiği dili unutturamaz" dedi.

ERKEN SEÇİM: 50+1'İ BİZ ALACAĞIZ

"Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçimine, ortak adayla gideceği ve HDP'nin ayrı bir aday çıkarmasının isteneceği" yönündeki iddiaların sorulduğu İnce, "Her parti çıkacak, iddiasını ortaya koyacak. İkinci turda birisi fazla aldı, destekleriz. Biz söz veriyoruz. Ama biz alırsak biz de desteklenmek isteriz. Çatı aday önermek, Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürmektir. Bunu doğru bulmuyorum. Bizim Memleket Partisi olarak özgüvenimiz yüksektir, 50 artı 1'i biz alacağız." yanıtını verdi.

Öne Çıkanlar