Muharrem İnce, katıldığı programa Erdoğan'ın konuşması nedeniyle ara verilince yayını terk etti

Muharrem İnce, katıldığı programa Erdoğan'ın konuşması nedeniyle ara verilince yayını terk etti
Muharrem İnce Haber Global’e konuk olarak çağrıldığı halde yayının birkaç kez kesilerek Erdoğan'a ya da ana habere bağlanmasının kendisine saygısızlık olduğunu ifade etti.

ARTI GERÇEK - Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin adayı olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı yarışan Muharrem İnce Haber Global’de katıldığı programı terk etti.

Muharrem İnce konuk olarak çağrıldığı halde yayının birkaç kez kesilerek Erdoğan'a ya da ana habere bağlanmasının kendisine saygısızlık olduğunu ifade etti.

Demokrasi mücadelesi verdiğini ve Erdoğan'dan korkmadığını ifade eden Muharrem İnce, "35 kanal zaten Erdoğan'ı canlı yayınlıyor. Siz eğer benim konuşmamı keseceksiniz neden çağırdınız? Sözlerim sizin patronlarınıza. Ben Erdoğan'dan korkmuyorum. Demokrasi mücadelesi veriyorum. Türkiye'nin demokrasi mücadelesini ihtiyacı var." diye konuşarak programdan ayrıldı.

KANALDAN AÇIKLAMA: BÖYLE OLMASINI ARZU ETMEZDİK

İnce’nin yayını terk etmesinin ardından Haber Global şu açıklamayı yaptı:

"Sayın Muharrem İnce’ye bu akşamki yayın öncesi Sayın Cumhurbaşkanı’nın Fetih kutlamaları nedeniyle yapacağı konuşmaya bağlanacağımızı söyledik. Kendisi de bize "Ama böyle yaparsanız ben sizi eleştiririm" dedi. Biz de kendisine bu eleştirisini saygıyla karşılayacağımızı ifade ettik. Ancak Sayın İnce, Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının ardından stüdyoya dönüldüğünde sözlü olarak tepkisini göstermek yerine yayını terk etti. Böyle olmasını arzu etmezdik ama biz yine de yayınımıza katılmasından dolayı Sayın Muharrem İnce’ye teşekkür ediyoruz. Kendilerine her zaman ekranımızın açık olduğunu yineleriz." 

Öne Çıkanlar