MÜSİAD'dan 'yemek' açıklaması: Keyif çatmıyorduk

MÜSİAD'dan 'yemek' açıklaması: Keyif çatmıyorduk
MÜSİAD kendi şubesinin paylaşımını yalanladı. Havai fişek fabrikasının sahibi ve Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'la beraber olmadıklarını öne sürdü.

ARTI GERÇEK- Sakarya'da 4 işçinin işçinin yaşamını yitirdiği, 3 işçinin ise kayıp olduğu havai fişek fabrikası sahibi için MÜSİAD henüz cenazeler dahi bulunmamışken destek ziyareti yaptı.

Fabrika sahibi Yaşar Coşkun'a MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, Bursa Başkanı Nihat Alpay ile birlikte diğer üyeler destek ziyaretinde bulundu. İşçileri kurtarma çalışmalarının devam ettiği ziyaret için yemek masasında bir araya gelen patronlar 'Yaşar Coşkun'un yanındayız' mesajı verdi. Aynı zamanda Sakarya MÜSİAD'ın Başkanı olan Çoşkun için verilen moral yemeği tepki topladı.

 

MÜSİAD Bursa Şubesi resmi sosyal medya hesabından, "Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucunda destek vermek amacıyla  Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı, MÜSİAD Sakarya Başkanı ve üyelerimizle Yaşar Coşkun'un yanındayız' şeklinde yaptığı paylaşımı tepkiler üzerine geri çekti. 

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise taziyesini fabrikanın büyüklüğünden ve standartlara uygunluğundan söz ederek, "1966'da kurulan ve uluslararası standartlara uygun, ülkemizin en büyük üretim tesislerinden,  üyemiz Büyük Coşkunlar fabrikasında yaşanan elim kaza camiamızı derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" sunması ise tepkileri daha fazla artırdı.

Haber mecralarında ve sosyal medyada geniş bir şekilde yer bulan 'moral sofrasına' dair MÜSİAD, açıklama gereği duydu. MÜSİAD kendisine bağlı Bursa Şubesi'nin paylaşımını görmezden geldi. Yine Bursa Şubesi'nin Yaşar Coşkun'la birlikte olduğunu söylemesine rağmen 'aramızda değildi' açıklaması yapıldı.

'MÜSİAD'IN BÜYÜKLÜĞÜNE YAKIŞAN BUDUR'

MÜSİAD'ın açıklaması şu şekilde:

"MÜSİAD sadece bir sermaye örgütü değil, yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan; üyeleri üyelerinin çalışanları ile büyük bir yuvadır. Bizler, tek amacı para kazanmak olmayan, kazancım paylaştıkça arttığını, acının da paylaştıkça azaldığını bilen bu şuurla insani değerleri 30 yıldır kendine bir süre demiş bir yapıyız. Bizler, o elim patlama sonucunda hemen o gün, yöneticilerimiz ve yakın çevredeki illerden gelen diğer üyelerimiz ile birlikte bir araya gelmiş ve işçi kardeşlerimiz için yapacağımız tüm faaliyetlerin ve yardımların planlaması yaparken; anlamadan gerçeği bilmeden ve insani etikle bağdaşmayan bir karalama ve iftira eden herkesin hedefi olduk."

FABRİKA SAHİBİ İLE BİRLİKTE DEĞİLLERMİŞ

"Bizler, uzun ve elim bir günün sonunda insanlarımız için işçi kardeşlerimiz için neler yapabileceğimizi konuşurken, fabrika sahibinin kendisinin de orada olmadığı bir ortamda sanki akşam yemeğinde keyif yaparmışız gibi başlatılan bu iftira kampanyasını kınıyoruz ve bunları yapanları bir kez daha tarihin ve ülkemizin insanın bir zamanda teslim ediyoruz."

"Böylesi saldırılar ile ilk kez karşılaşmıyoruz ve art niyeti baki kaldığı sürece belli ki bu son da olmayacak. Ancak bizler inancımızın gereği olarak bu haksız iftiraları bile hoşgörü ile karşılıyor; yine de meselesi memleketi olan tüm iyi niyetli kardeşlerimizle beraber yürümeye devam edeceğimizi buradan kamuoyuna bildiriyoruz. Çünkü MÜSİAD'ın büyüklüğüne yakışan budur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar