NBA'de sezonun ilk hava atışı

NBA'de sezonun ilk hava atışı
Geçen sezonun pandemi yüzünden geç bitmesi, yeni sezonun ekim yerine aralık ayında başlamasına neden oldu.

Coronavirus (Covid-19) virüs salgını nedeniyle normal sezon formatında değişiklikler yapılan NBA'de 2020-21 sezonu, bu sabaha karşı ilk hava atışı New York Brooklyn'deki Barclays Center'da yapıldı.

Brooklyn Nets'in Golden State Warriors'u konuk ettiği gecede kazanan 125-99'luk skorla ev sahibi takım oldu. Gecenin bir diğer maçında ise son şampiyon Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers'ı konuk etti. Lakers'ın süperstarı LeBron James'in 22 sayı 5 asistlik katkısı takıma adına yeterli olmadı ve parkeden 109-116 Clippers mağlubiyeti ile ayrıldılar. 

NORMAL SEZON 10 MAÇ EKSİK İLE TAMAMLANACAK

Geçen sezonun pandemi yüzünden geç bitmesi, yeni sezonun ekim yerine aralık ayında başlamasına neden oldu.

NBA yönetiminin bundan dolayı formatında değişikliğe gittiği 2020-21 normal sezonunda, 82 yerine 72 maç oynanacak. Play-off'lara katılacak son 4 takım, kendi konferanslarında 7, 8, 9 ve 10'uncu sırayı alanlar arasındaki play-in turnuvasıyla belirlenecek. Buna göre, Doğu ve Batı konferanslarında normal sezonu 7 ile 8'inci sırada bitiren takımlar arasındaki maçın galibi, 7. olarak play-off'lara yükselecek. Mağlup olan ekip ise 9 ile 10'uncu arasındaki mücadelenin galibiyle karşılaşacak. Bu karşılaşmadan galip çıkan ekip ise 8. sıradan play-off bileti alacak.

SON ŞAMPİYON LAKERS KADROSUNU GÜÇLENDİRDİ

Yıldız oyuncular LeBron James ve Anthony Davis'in de aralarında bulunduğu derin kadrosuyla geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Los Angeles Lakers için 2020 yazı da hareketli geçti.

James ve Davis'in yanı sıra Markieff Morris, Kentavious Caldwell-Pope, Quinn Cook gibi rol oyuncularıyla da sözleşme yenileyen Lakers, geçen yılın en iyi 6. adamı seçilen Montrezl Harrell, all-star pivot Marc Gasol, Wesley Matthews ve Dennis Schröder'i de takıma katmayı başardı.

Geçen yıl normal sezonu lider bitiren ancak Doğu Konferansı yarı finalinde elenen Milwaukee Bucks, yıldız oyuncusu Giannis Antetokounmpo'nun kontratını, 228,2 milyon dolar karşılığında 5 yıllığına uzattı. Lakers taraftarlarının onu da Lakers formasıyla görme hayalleri böylelikle şimdilik suya düştü. Yunan basketbolcu, lig tarihindeki en yüksek ücretli sözleşmeye imza attı. (HABER MERKEZİ)


 

Öne Çıkanlar