Nebati'nin çevirmenliğini Rekabet Kurumu'nun soruşturduğu Çetin yapmış

Nebati'nin çevirmenliğini Rekabet Kurumu'nun soruşturduğu Çetin yapmış
Hazine Bakanı Nebati'nin Londra'daki toplantıda çevirmenliğini yapan Trendyol'un Türkiye Başkanı Çağlayan Çetin hakkında Rekabet Kurumu soruşturması var.

Halk TV yazarı Barış Soydan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Londra'da yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda çevirmen olarak Trendyol Türkiye Başkanı Çağlayan Çetin'in görev yaptığını yazdı. Ayrıca Trendyol Türkiye'nin bir süre önce soruşturmayı yürüten Rekabet Kurumu yöneticisi Hatice Yavuz’u transfer ettiği de ortaya çıktı.

Barış Soydan, 'Bir istifa pişiyor' başlıklı yazısında şunları kaydetti:

Yeri gelmişken Londra toplantısıyla ilgili fark edilmeyen ilginç bir detaya da değinmek istiyorum.

Trendyol malum, Çinli e-ticaret devi Alibaba’nın Türkiye’deki e-ticaret şirketi. Yerli (İktidarın sevdiği deyimle "Yerli ve milli") e-ticaret siteleri, Trendyol’un gücünü kullanarak rekabet ortamını bozduğunu öne sürüyor. Şirket hakkında soruşturma açıldı ve birkaç ay önce Rekabet Kurumu, iddiaların doğru olduğunu belirterek ön tedbir kararı aldı, geniş kapsamlı bir inceleme başlattığını açıkladı.

Bu arada Trendyol’un Rekabet Kurumu’nda kendisiyle ilgili soruşturmayı yürüten yönetici olan Hatice Yavuz’u transfer ettiği de ortaya çıktı.

Londra toplantısında Nebati’nin çevirmenliğini Çağlayan Çetin’in yaptığını öğrendim. "Neden?" diye sordum, "Devletin çevirmeni, hizmet aldığı simultane tercümanlar mı yok?"

Kaynaklarım Çetin’in, Londra toplantısını düzenleyen Hüsnü Özyeğin ve Ferit Şahenk’in yatırım danışmanlığı şirketi Dome Group’un eski yöneticisi olduğunu hatırlattı.

"Hâlâ yönetici mi?" diye sordum, ayrıldığını öğrendim. Çetin geçen yılın başında Trendyol’a geçmiş.

Ekonomi bürokrasisini iyi tanıyan başka bir kaynağım, "Bu konularda ihtiyaç olunca profesyonel tercümanlar kullanılır. Bir şirket yöneticisinin çevirmenlik yapması garip" dedi.

Üstelik Rekabet Kurumu’nun hakkında soruşturma yürüttüğü bir şirket. Belki yasal. Ama ne şık ne de etik… 

 

Öne Çıkanlar